Manchester United 1-2 Real Madrid

A török játékvezetõ eldöntötte a továbbjutást egy olyan mérkõzésen, melyen a Manchester United akarata érvényesült 56 percig.


Vannak olyan mérkõzések, amiken a jobb csapat vereséget szenved. Amíg balszerencse miatt alakul így egy találkozó, addig érdemben nagyon nem lehet hibáztatni semmit és senkit, de ahogyan a ma este során a török játékvezetõ kiejtette a Vörös Ördögöket, amellett szó nélkül elmenni nem lehet.

Adott volt egy óriási párharc, amely elsõ félidejében a Real Madrid óriási labdabirtoklási fölénye mit sem ért, hiszen a United akarata érvényesült. Amit Sir Alex Ferguson kitalált, az elképesztõ volt. Kihagyta a kezdõbõl Wayne Rooneyt, betette az 1000. mérkõzését játszó Ryan Giggset - ráadásul jobb szélre. Vajon ki gondolta ezt?

Az elképzelt taktikát a pályán lévõ 11 játékos kiválóan véghez is vitte, Jose Mourinho csapata tanácstalanul passzolgatott, képtelen volt megtalálni a United védekezésének gyenge pontját. Mivel nem is volt ilyen!

Sõt, annak ellenére, hogy a United védekezni kívánt, neki volt több nagyobb helyzete. Egy jobb oldali szöglet után Nemanja Vidic fejese a kapufáról kipattant, a labdára lecsapó Danny Welbeck labdája Lopezben elakadt.

A Madridban gólt szerzõ fiatal csatár a félidõ végéhez közeledve majdnem az Old Traffordon is betalált, de Robin van Persie lövését hárító Lopez Danny elõl is menteni tudott.

David de Geának egyszer kellett mentenie, az sem volt kimondottan komoly lehetõség, Higuain kisodródott helyrõl próbálkozott, de a kapus remekül zárta a szöget.

A szünetre a manchesteriek álltak továbbjutásra, sõt a 48. percben a hazaiak a vezetést is megszerezték. Van Persie és Welbeck elõtt is esély adódott a lövésre, de a védõkrõl lecsorgott a labda. Nani szedte össze a játékszert, laposan középre lõtt, Welbecken kicsit még irányt változtatott a labda, ez pont elég volt ahhoz, hogy Ramos már csak sután tudjon beleérni, róla jutott kapuba a labda, 1-0 a Unitednek, összesítésben 2-1.

Aztán jött a török játékvezetõ, és kiállította Nanit, aki beleszállt Arbeloába, bár erre mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy szándékos volt, hacsak ki nem derül, hogy Nani tarkóján is található szem.

A kiállítás után is remekül tartotta magát Sir Alex csapata, de a 66. percben Luka Modric jól eltalált lövése kapufáról csak bepattand de Gea kapujába, kiegyenlítve a találkozót.

Három perc múlva pedig már a Real állt továbbjutásra, ugyanis Higuain jobbról belõtt labdájára a hosszún érkezett Cristiano Ronaldo és közelrõl bekotorta a labdát, 1-2.

Ferguson cserékkel próbálkozott, hátha sikerül a csoda, akadtak is lehetõségek, de sajnos Lopez kapus talán élete meccsét játszotta.

A Manchester Unitedtõl elvettek egy továbbjutást, de a United család minden egyes tagja emelt fõvel, büszkén gondolhat a csapatra, amely tíz emberrel is a csodáért hajtott!

 

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntõ, visszavágó

Manchester United 1-2 Real Madrid

Old Trafford

 

United: de Gea - Rafael(Valencia 87.), Ferdinand, Vidic, Evra - Giggs, Carrick, Cleverley(Rooney 73.), Nani - Welbeck(Young 81.), van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Hernandez, Evans, Kagawa

 

Real: Lopez - Arbeloa(Modric 59.), Varane, Ramos, Coentrao - Khedira, Alonso - Di Maria(Kaka 45.), Özil(Pepe 71.), Ronaldo - Higuain

Nem használt cserék: Adán, Benzema, Albiol, Callejon

 

Gólszerzõ: Ramos 48' (öngól) illetve Modric 66', Ronaldo 69'

 

Sárga lap: Evra, Carrick illetve Arbeloa, Kaka, Pepe

 

Piros lap: Nani


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!