Phelan: Fergie zaklatott a vereség miatt

A Manchester United segédedzõje, Mike Phelan elismerte, Sir Alex Ferguson nincs olyan állapotban, hogy egyáltalán megkérdõjelezze, miért állította ki Nanit Cuneyt Cakir az Old Traffordon, miközben a menedzser meg sem jelent a sajtótájékoztatón.


Néhány ígéretes helyzet után 1-2-re végzõdött a találkozó, azt követõen, hogy Sergio Ramos öngóljával vezetést szereztek a Vörös Ördögök, aztán a 10 emberre fogyatkozó United 3-2-es összesítéssel búcsúzott a Bajnokok Ligájától. Luka Modric és Cristiano Ronaldo góljainak köszönhetõen a Real Madrid jutott tovább a negyeddöntõbe.
 
A United játékosai felháborodtak Cakir döntésén, mellyel leküldte a pályáról Nanit, magasan tartott láb miatt.
 
Rio Ferdinand a mérkõzés lefújását követõen gúnyosan megtapsolta a játékvezetõt, miközben annak döntése egyértelmûen Fergusont is felháborította, aki az esetleges média botrányt elkerülve nem adott interjút a mérkõzés után.
 
 
"Ha azt mondjuk, csalódottak vagyunk, az nem fejezi ki pontosan, mit érzünk. Úgy éreztük, a megfelelõ taktikát alkalmazzuk egy ilyen nagy meccsen. Még 0-0 során is teljesen nyugodtak voltunk. Ott tartottunk, ahol akartunk tartani."

"Aztán kimentünk a második félidõre, gólt szereztünk, amivel nagyon elõnyös helyzetbe kerültünk. Utána ésszerûen kontrolláltuk a találkozót és néhány helyzetet is kialakítottunk. Majd a meccs totálisan megváltozott. A döntés... csodálatos volt! De folytatnunk kellett. Nagyon csalódottan éreztük magunkat egy olyan mérkõzésen, amelyet az egész világ figyelt."

Phelant arról is kérdezték, Sir Alex beszélt-e Cuneyt Cakinnal, a találkozó játékvezetõjével: "Nem hiszem, hogy olyan állapotban lenne, hogy tudna beszélni a játékvezetõvel döntésérõl. Azt hiszem, mindent elmond az, hogy én vagyok itt és nem a fantasztikus klubunk menedzsere. Mindannyian tanúja lehettünk a döntésnek, amely nagyon keménynek tûnt. Az egész világon, nem is tudom hány országban nézték a találkozót, majd a meccs után ott fognak ülni az emberek, hogy vajon mi is történt. Egy nagyszerû teljesítménybe egy rossz döntés bezavart."

"Az egyik dolog, amiért most én vagyok itt a sajtótájékoztatón az az, hogy Sir Alex úgy érzi, diplomatikusabban tudok most fogalmazni, mint amire õ képes lenne. Nagyon bosszús, tavarodott és tudja, ha most kamerák elé állna, utána több hétig nem tehetné ezt meg."

Nani kiállításáról ezt mondta Mike: "Úgy éreztük, a labda a levegõben volt, a játékos azt nézte. Persze, volt kapcsolat is a két játékos között, de ez a labdrúgásban nem szokatlan. Hihetetlen, hogy ezért piros lapot adtak."

"Tudtuk, milyen taktikai elemeket kell alkalmaznunk. Elmentünk Madridba és nagyon jó munkát végeztünk. olyan eredményt értünk el, amit akartunk, idegenben gólt szereztünk. Úgy éreztük, hogy ha feszesen tudjuk tartani a dolgokat, akkor kontrákra tudunk játszani és lesz esélyünk."

"Úgy vélem, ma este megmutatkozott ez - helyzeteket alakítottunk ki. Nem tudtunk annyit értékesíteni, amennyit kellett volna, de akkor, mikor gólt szereztünk, a játékosok érezték, a szurkolók mögöttük vannak. Azt érzékelték, hogy uralták a helyzetet, majd mindez elillant."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!