Cuneyt Cakir te tolvaj!

"Amikor a világ megáll" - a bíró 500 millió embertõl lopta el ezt a pillanatot.


Már soha nem tudjuk meg mi lett volna ha... Két futballóriás mérte össze az erejét, a Bajnokok Ligája legnagyobb meccsére várt az egész világ. Minden futballrajongó megérdemelt volna egy igazán felkészült, független játékvezetõt.

 

Még most is nehezen tudom összeszedni a gondolataimat, annyira felháborít, hogy a török "bírósporttárs" miatt nem láthattam a szezon egyik legnagyobb küzdelmét!

 

És most nem csupán egy szimpla kis bírói tévedésrõl beszélünk, ami elkerülhetetlen, hisz a játékvezetõ is ember (már amelyik), mert történt már ilyen vice versa. Hanem arról az elfogult, minden szakértelmet nélkülözõ, emberek millióit a játék élményétõl megfosztó, igazságtalan játékvezetésrõl, ami a napnál is világosabban óriási részrehajlást mutatott végig a 90 perc alatt tegnap este.

 

 

Egy vereség mindig elkeseríti a szurkolót, de mivel imádja csapatát, hamar túllép rajta és a következõ meccsre tekint. Van olyan, hogy nem játszik jól a csapata, olyankor bosszankodik, levonja a maga következtetéseit ezen és ezen ment el a meccs, ez és ez teljesített rosszul, ebben és ebben hibázott a csapat stb., de túl lép rajta, mert bízik imádott csapatában és tudja, hogy a következõ játékban kárpótolni fogják kedvencei.

 

De, hogyan lépjünk túl azon, ha ellopják tõlünk a tiszta játék élményét? Hogyan lépjünk túl, ha látjuk, hogy imádott csapatunk, remek formában, minden egyes játékosa pengeéles, hihetetlen koncentrációval, keményen küzd a gyõzelemért és az igazságszolgáltatásra, a játék szabályos menetére hivatott személy megöli az álmait?

 

Tegnap este a Manchester United 11 hõssel játszott az Old Traffordon. 11 remek formában lévõ, bármelyik csapatot térdre kényszerítõ, megfeszített koncentrációval védekezõ és remek ütemben kontrázó igazi bajnokokhoz méltóan harcolt.

 

Danny hihetetlen önbizalommal terrorizálta a Real tapasztalt védõit. Megtépázva a nagy öregek hírnevét, simán lefutva és kicselezve Ramost és Varane-t. Ez a fiatal tehetség a Bernabeuban szerzett gólja után képes volt most is terror alatt tartani a Ral Madrid kapuját, hatalmas fenyegetést jelentve az ellenfélre. Fantasztikus formában játszott, de hogy mire lett volna még képes ezen a meccsen azt sajnos már nem tudhatjuk meg, mert Cuneyt Cakir, a tolvaj ellopta a meccset.

 

De Gea hasonlóan Dannyhoz, ragyogott Madridban, és tegnap a két kapott gól ellenére is remek védéseivel bebizonyította, hogy neki a United kapujában van a helye.

 

A "kis-nagy" Rafael, aki csodálatos egyenletes remek teljesítményt mutatva szinte már megható elszántsággal küzdve megbirkózik a nála jóval magasabb ellenfelekkel a levegõben is.

 

 

Vidic visszatérése óta most újra csúcsteljesítményt mutatott, ismét terminátorként veti bele magát a legélesebb szituációkba is. Hihetetlen munkát végzett a védelemben és fantasztikus a levegõben nem csak saját, de az ellenfél kapuja elõtt is. (Persze, Lopez szembõl érkezve ököllel leütheti gólhelyzetben, büntetlenül?)

 

 

Rio Ferdinand megmutatta, hogy még mindig gyors és jól vág az esze. Õ és Vida a világ legjobb védõpárosa.

 

Evra megállíthatatlanul robotolt, mindenhol ott volt, hogy segítsen enyhíteni a védelemre nehezülõ nyomást.

 

Carrick briliáns volt, mint mindig. Hihetetlen erõfeszítéssel küzdött a Real fenyegetése ellen és fantasztikus éleslátással segítette a támadásokat.

 

Nanit igazságtalan lenne vádolni, az oldalról érkezõ Arbeloa belerohant, amikor a magasba rúgva próbálta elérni a labdát, a szándékosság teljesen kizárható! Emellett visszatérése óta egyre jobb formában játszik és most is ugyanolyan elszántan küzdött, mint a csapat minden tagja.

 

Ryan Giggs a walesi varázsló megmutatta, hogy miért is õ a futballvilág egyik legnagyobb legendája. Sajnos 1000. játékának emlékezetes élményétõl õt is, ahogy szurkolók millióit szintén megfosztotta Cuneyt Cakir a tolvaj. Hihetetlen tempóban játszott, 39 évesen nem futotta le sem Di Maria, sem Ronaldo, sem senki más. Minden tiszteletet megérdemel, hatalmas legenda.

 

 

Cleverley ragyogó játékával remekül megállta a helyét, ádáz harcot vívott a középpályán, bár õ inkább támadó, de most a védekezésbe is maximálisan telesített.

 

Van Persierõl mindent elárul elkötelezettségét illetõen a védekezésben nyújtott teljesítménye! A taktikához tartotta magát, de az ellentámadásoknál remek helyzeteket teremtett.

 

Rooney a 73. percben beállva megpróbált csodát tenni, de a két csapat közötti amúgy is kiélezett küzdelem Cuneyt Cakir, a tolvaj miatt az 56. perecben már eldõlt.

 

 

Büszke vagyok a csapatunkra! Emberhátrányban is remekül játszottak a srácok, nem adták meg magukat. A meccs végén több alkalommal remek helyzeteket dolgoztak ki, igazi hõsként a United történelméhez méltóan kitartottak a végsõkig. Annak ellenére, hogy Cuneyt Cakir, a tolvaj ellopta a játék örömét, megfosztott bennünket a becsületes eredménytõl, bátran ki merem jelenteni, tegnap este az Old Traffordon a 2-1 bírói vereséggel, teljesítménye alapján a Manchester United nyerte meg a találkozót

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!