Ifjú Titánok: Mats Moller Daehli

Néhány nappal ezelõtt a Manchester United leigazolta Mats Møller Dæhli-t, a Stabaek 15 éves szupertehetségét.


Mats fiatal kora miatt még nem rendelkezett profi szerzõdéssel, így a Unitednak nem kellett átigazolási díjat fizetni nevelõklubjának, de egyes források szerint az angolok beleegyeztek, hogy a játékos hátralevõ karrierje alatt évente 8500 fontot fizetnek a norvég klub akadémiájának.
 

Ahogy már megszokhattuk több átigazolásnál, ez esetben is többen megszólalnak a játékossal kapcsolatban, olvassunk tehát néhány véleményt.

 

 

A Stabaek tartalék csapatának edzõje, Morten Tveit véleménye Matsról:
 

„Úgy gondolom, hogy el fog jutni a United elsõ csapatáig, és minden United edzõ ugyan ezt gondolja.”
 

„Európa egyik legjobb játékosa a saját korosztályában. Õ a legjobb fiatal játékos, akit valaha láttam ebben a korosztályban, pedig sok hasonló korú játékos láttam már  életem során, nemzetközi szinten is.”

„Tud játszani a jobb szélen, a bal szélen, és a csatárok mögött is. Tud egy kicsit olyan  lenni, mint Messi, de egy kicsit olyan is mint Xavi.
 

„Egy nagyszerû és komplett játékos. Megvan a technikai tudása, a mentalitása, és a hozzáállása is ahhoz, hogy nagyszerû játékos legyen. Megvan minden benne, ha mégis valami hiányosságot kéne említenem, akkor a fizikumát nevezném meg. Lehetne egy kicsit erõsebb, de még csak 15 éves, majd a korának megfelelõen ez is változni fog.”

 

 

A játékosmegfigyelõként és futball-szakértõként dolgozó Tor-Kristian Karlsen szavai:
 

„Steffen Iversen óta nem láttam ilyen tehetséget, de sajnos õt sok sérülés hátráltatta a kibontakozásban.”
 

„Mats egyértelmûen kiemelkedõ tehetség a fiatal korosztályban, nemzeti és nemzetközi szinten is fantasztikus. Még a 2-3 évvel idõsebbek ellen is kiválóan teljesít.”
 

„Mindenek elõtt a latinos technikai tudását tartom a legkiemelkedõbbnek, ez teszi különlegessé õt. Õ egy természetes tehetség. Mindent, amit a pályán csinál, azt ösztönösen teszi, természetébõl fakadóan.”
 

„Nagyon ritka az ilyen játékos Skandináviában, ahol általában a fizikai erõ és a fegyelem dominál. Ez a kölyök viszont az ösztönére és a trükkjeire hagyatkozik, emellett rendkívül intelligens futballista, van esze a játékhoz.

 

 

Karlsen személyesen is megfigyelte a játékost, miután 6 hónappal ezelõtt az FC Lynbõl a Stabaekhez került.
 

„Láttam játszani, és jelentéseket is írtam róla, ahogy a legtöbb északi ország ígéretes tehetségeirõl, de az õ esetében hamar világossá vált a számomra, hogy a fiú célja a Manchester United, ezért nem is bátorítottam más klubokat, hogy csapjanak le rá, mert csak az idejüket pazarolták volna.”
 

„Több európai élcsapat is élénken érdeklõdött iránta, például a Bayern München és az Ajax is, de hamar megértettem, hogy a családja csak udvariasságból hallgatja meg az ajánlatokat, mert a Manchester Uniteden kívül más kérõ nem érdekelte a fiút.”
 

„Amennyire én tudom, többször is meglátogatta az elmúlt évben a Manchester United Akadémiáját, szóval egy ideje már ismerték õt ott.”
 

Karlsen meggyõzõdése, hogy Matsban minden képesség megvan ahhoz, hogy egy nap berobbanjon a Manchester United felnõtt csapatába.
 

„Minden kétséget kizáróan Isten adta tehetség a fiú. Ne felejtsük el azonban, hogy egy fiatal srácról beszélünk, még 3 éve is lehet addig, amíg bemutatkozik a nagycsapatban, és ez alatt az idõ alatt még sok minden történhet.”
 

„De mindenképp megvan az esze és a technikája is ahhoz, hogy világklasszis futballista legyen.”

 

 

RedForceRising

 


RedForceRising

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!