A tartalék páros dicséretet érdemel

Adnan Januzaj és Nick Powell dicséretet érdemeltek ki mostani formájukkal és teljesítményükkel, amivel a Manchester United U21-es csapatát erõsítik.


Sir Alex Ferguson igazán meg volt elégedve a páros tehetségével, a Moss Lane-en lejátszott Arsenal elleni mérkõzésen, megerõsítve, hogy már volt szó az elsõ csapatba kerülésükrõl. Az ifjoncok a szezon hátralevõ részében akár tovább fejlõdhetnek és helyet kaphatnak az elsõ csapatban is.

 

Powellnek, aki a nyáron igazolt a klubhoz a Crewe Alexandrától, sikerült kétszer is betalálnia a szerdán játszott West Ham United elleni gyõzelem során, miközben Januzaj rögtön mögötte játszott egy támadó középpályás poszton, így támogatva társát a 2-0-ás gyõzelem során. 

 

"Adnan egy rendkívül kiegyensúlyozott játékos" - mondta Sir Alex az Inside Unitednek. "Még csak 18 éves, még mindig növésben van. Ezzel együtt fejlõdni is fog, hiszen jó egyensúllyal és figyelemreméltó gyorsasággal rendelkezik. Mindezeken felül õ egy nagyon technikás játékos, tud bánni a labdával."

 

"Õ és Nick alkotják a fiatalok krémjét. Õk igazán tehetséges játékosok."

 

"Nick összeszedett egy pár sérülést és nem volt túl nagy szerencséje semmilyen téren, ezért úgy látjuk a legjobbnak, ha Carringtonban marad. [Ahelyett, hogy kiküldenék õk kölcsönbe egy másik klubhoz.] Így közelebb állunk hozzá, jobban fel tudjuk készíteni fizikailag a Premier League-re. A következõ szezon során már számítani fogunk rá."

 

 

Eközben a tartalékok edzõje, Warren Joyce is beszélt a fiatal játékosok tehetségérõl, hiszen õ nap mint nap velük dolgozik és közelrõl is ismeri õket. 

 

"Nick egy tehetséges ifjú" - nyilatkozta a ManUtd.com-nak. "Õ a pálya bármelyik részén képes játszani, hiszen nagyon jó képességei vannak."

 

"Adnan még mindig fejlõdésben van, de afelõl nincs kétségem, hogy benne is hatalmas tehetség lakozik. Nagyon jól olvassa a játékot és tökéletes érintései vannak. Próbáljuk erõsebbé és fittebbé tenni õt, miközben már kezd ismerkedni a Manchester United játékstílusával és gondolkozásmódjával."

 

"Õ már felnõtt egy bizonyos szempontból és lerí róla, hogy fantasztikus neveltetésben részesült otthon, Belgiumban. Remek technikai adottságokkal és képességekkel jött át hozzánk, amiket itt tovább kamatoztatott. Szinte kétségbeesetten próbál fejlõdni. Játszani akar és ez köti le minden idejét. Labdarúgó akar lenni és a Manchester United elsõ csapatában akar sikereket elérni."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!