U21: United 2-0 West Ham

A United U21-es csapata feljött a második helyre csoportjában annak köszönhetõen, hogy 2-0 arányban legyõzte a West Ham gárdáját.


Warren Joyce csapata ezzel immár sorozatban harmadik olyan találkozóját tudhatja maga mögött, amin nem kapott gólt. A Vörös Ördögök góljait a találkozó elején és végén Nick Powell szállította.

Szuper rajtott vettek a hazaiak, Larnell Cole passza után Marnick Vermijl lõtt ballal a tizenhatos elõterébõl. Raphael Spiegel csak kiütni tudta a labdát, amire lecsapott Powell és már az 5. percben elõnyhöz juttatta csapatát.

A vendégek néhány helyzettel válaszoltak, leginkább Paul McCallum veszélyeztetett. Azonban a túlsó kapunál Dan Pottsnak kellett figyelnie, hogy Anders Lindegaard hosszan elõre rúgott labdáját óvatosan fejelje haza Spiegelnek. Cole lövését blokkolták a Kalapácsosok, majd Jordan Spence tisztázott, még mielõtt Powell elõnyt kovácsolhatott volna a helyzetbõl.

Pott megpattanó labdája a kapufát találta el, majd a védõ - aki Steve Potts fia - a saját kapuja elõtt úszott meg egy tizenegyest, miután kezezését nem látta a játékvezetõ. A United kézben tartotta a találkozót, Jesse Lingard és Poerll remek kényszerítõje után utóbbi lõtt nem sokkal kapu mellé, majd Tom Thorpe pontos, hosszú labdáját nem tudta kapura fejelni a középpályás nem sokkal a félidõ vége elõtt.

Fordulás után McCallum könyökölte le Tyler Blackettet, amiért sárga lappal "jutalmazta" a játékvezetõ. A Kalapácsosok kissé fölénybe kerültek, mégis rövid idõn belül Joyce csapata visszavette az uralmat. Sõt, Spence remek labdával ajándékozta meg Powellt, majdnem gólpasszt adva ezzel az ellenfélnek, de Spiegel kapus hárítani tudott, ami után Sean McGinty fejesét is magabiztosan fogta a svájci hálóõr.

A meccs végéhez közeledve a West Ham próbált egyenlíteni, bár nem igazán tudták bajba sodorni Lindegaardot, köszönhetõ a védelem tengelyében Thorpe-nak és McGintynek. Potts próbálkozott egy lövéssel, majd saját kapuja elõtt ismét problémát okozott saját kapuja elõtt, amikor Lingard mellett próbált haza fejelni.

Powell azonban megszerezte a labdát a kapus elõl és bár úgy tûnt, nagyon kisodródott, mégis magabiztosan lõtt ballal az üres kapuba, megszerezve ezzel ötödik gólját ezen a szinten. A hosszabbítás pillanataiban Lidegaardnak volt még egy rutin védése és végül 2-0 arányban, profi munkával gyõzött a manchesteri csapat.


Barclays U21 Premier League, Elit kör
Manchester United 2-0 West Ham United
Moss Lane

 

United: Lindegaard - Vermijl, Thorpe, McGinty, Blackett - Cole, Ekangaeme, Veseli, Januzaj (Lawrence 84.), Lingard (James 89.) - Powell.

Nem használt cserék: Sutherland, van Velzen, Daehli.

 

Gólszerzõ: Powell 5', 89'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!