Nem vörös, de maga az ördög

Cuneyt Cakir nevét nem lesz könnyû elfelejtenie a United drukkereinek, miután kedden megmutatta, õ maga az ördög.


De ki is Cakir valójában? A válasz egyelõre úgy tûnik, egyszerû és rövid: spanyol focit kedvelõ!

Az angol sajtóban a keddi Bajnokok Ligája mérkõzés után megjelent, hogy a török játékvezetõ 38 oldalt követett twitterén. A 38 oldal között olyanokat találhatunk, mint a Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a Marca madridi lap, a Barcelona, vagy épp Lionel Messi. Sõt, még spanyol turisztikai oldalt is követett, amely ezt üzente követõinek: "Készülj fel egy spanyol útra!" 

 

 

 


Mr. Cakir felkészült erre, hiszen esélyt adott magának, hogy lássa még a Bernabeuban egyik imádott csapatát, amint Bajnokok Ligája találkozót játszik. De hogy miért írtam azt, hogy 38 oldalt követett? Mert február 28-án meglepõ módon törölte twitter fiókját. Hogy miért 28-án? Erre az volt a válasz, hogy azért, mert a Gaziantepspor - Bursaspor mérkõzésen kiállított egy játékost, ami után nem éppen dicsérõ szavakat csicseregtek neki. Lehet, hogy csak én gondolom túl a történetet, de nekem ez eléggé furcsa. Miért is? Mert a találkozóra február 22-én került sor. Mint az oldal egyik fõszerkesztõje - bár ehhez fõszerkesztõnek sem kell lenni - azt tapasztaltam, hogy ha netán a United kikap egy vitatott góllal, a düh 2-3 nap alatt lecseng. Csak feltételezem, hogy nem hat nappal a február 22-i találkozó után kezdtek Cakirnak írogatni a dühös szurkolók. Azt is feltételezem, hogy hat nappal a meccs után már nem sok kellemetlen üzenetet kaphatott az "úr". Mégis akkor döntött úgy, hogy már elég és törli a fiókját? Persze benne van, hogy mindez a véletlen mûve és ugye nem is olyan régen láthattunk hasonló véletlent, amikor a BL sorsoláson ugyanaz a párosítás jött ki, mint az elõzõ napi próbán. 

 

Elégedett, hiszen elvégezte munkáját, továbbvitte a Realt


Eközben az UEFA szóvivõje elmondta: "Tudatában vagyunk ennek és bele fogunk tekinteni. Elõször is meg kell állapítanunk, hogy eredeti és nem avatkoztak bele. Majd tanácskozni fogunk a játékvezetõi egységünkkel, hogy lássuk, megszegtek-e bármilyen szabályt."

 Amennyiben kiderül, hogy a játékvezetõ nem lehetett pártatlan, úgy fegyelmi eljárásra számíthat, bár ez csupán apró vigasz lehet a Manchester United szurkolóinak.

Azonban térjünk vissza a török ténykedéseire. Nem Nani az elsõ olyan játékos, aki angol csapatot erõsít és akit kiállított Cakir. Mario Balotellit még City játékosként még a Dinamo Kijev elleni összecsapáson küldte idõ elõtt zuhanyozni, miután az olasz megrúgta Goran Popovot. John Terry sem úszta meg Cakir ténykedését, a Barcelona elleni, 2012-es BL meccsen küldte le pirossal a Chelsea csapatkapitányát. Szintén 2012-t írunk, Írország - Olaszország európa-bajnoki mérkõzésen Keith Andrews is a kiállítás sorsára jutott két sárga lap után, majd az Anglia - Ukrajna világbajnoki selejtezõ a Wembley közönsége láthatta, ahogyan Steven Gerrardnak mutatja fel a középpályás válogatott pályafutása elsõ pirosát. A sort Gary Cahill zárja, aki a Chelsea - Corinthians klub világbajnoki összecsapáson kapott ajándékot Cakirtól. Nem mondom azt, hogy nem volt jogos egyik kiállítás sem, csupán érdekesnek tartom, hogy egy török játékvezetõ - aki ugye nem minden héten találkozik olyan csapatokkal, amelyek a ködös Albionhoz köthetõek - bõ másfél év alatt öt meccsen kiállított öt játékost is, akik a brit focit képviselik.

Bár látva azt, hogy hazai környezetben mennyire szórja a lapokat, talán nem meglepõ a fenti felsorolás sem. Január 20 és az ominózus United - Real meccs idõpontja között nyolc találkozót vezetett a játékvezetõk gyöngye, ezeken összesen 3 pirosat és 36 sárgát szórt ki a csapatoknak. Tehát a spori szereti osztogatni a lapokat, talán kicsit azért is, mert ezzel úgy érezheti, õ a nagyság, ha már a természet nem áldotta meg túl sok centiméterrel.

Visszatérve a Twitterre, ha igaz, hogy az ördög, maga tényleg a spanyol focit szereti, akkor már csak az érdekelne, vajon az UEFA hogyan képes arra, hogy õt - elnézést - EZT küldje olyan meccsekre, amelyen spanyol csapat az egyik szereplõ. Minden bizonnyal ezt soha nem fogjuk megtudni és ha már oly sok a véletlen mostanában az UEFA körül, tanácsolnám nekik, hogy egy véletlen még belefér és a jövõ heti, Barcelona - Milan visszavágóra is Cakirt küldjék, hiszen elkél a segítség a katalánoknak!

 

Mint egy kiskirály a testõrei gyûrûjében


Annak legalább örülhetünk, hogy Mr.Cakir elhagyta Manchestert, bár a Sportsmail munkatársa a repülõtéren még szeretett volna készíteni vele egy interjút, ám ez nem sikerült. Pedig érdekes cikk kerekedhetett volna belõle, mert olyan kérdések voltak betárazva - a teljesség igénye nélkül - mint: "Megbánta döntését, hogy kiállította Nanit?" vagy "Mit mondott Önnek Mr.Ferguson a lefújás után?", vagy egy gyöngyszem: "Vár karácsonyi üdvözlõlapot Rio Ferdinandtól?"

Sajnos ezekre a kérdésekre nem kapunk válaszokat, de talán nem is baj, mert minden bizonnyal teljesen elégedett magával a játékvezetõ.

Eközben Fatih Ozkan, egy török újságíró arról beszélt, hogy Cakir hazájában a legjobb játékvezetõnek számított korábban, de amióta európai meccseken is szerepel, a török ligára már egyáltalán nem koncentrál annyira és idén nem is kap már annyi fontos összecsapást hazájában, mint korábban. Úgy tûnik, neki jobban tetszik az, amikor spanyolok mellett rohangálhat a pályán, segítve õket a továbbjutásban.

Persze összeesküvés-elméletek gyártásával nem juttatjuk tovább szeretett csapatunkat, de ilyen dolgok után ne nagyon várja az UEFA, hogy a United fanatikusok megtapsolják Platini király udvarát.

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!