Cakir: Jól döntöttem a piros lappal

Cuneyt Cakir védte saját döntését, amikor kiállította a Manchester United szélsõjét.


A játékvezetõ a címlapokra került azzal a döntésével, hogy piros lapot mutatott Naninak, miután a portugál magasan tartott lábbal összeütközött Alvaro Arbeloával.

A madridiak 1-0-ás hátrányban voltak, amikor jött a kiállítás és az azt követõ 13 percben két gólt szerezve végül továbbléptek a párharcból a legjobb nyolc közé.

Sir Alex Ferguson és sok játékosa rendkívül dühös volt a döntés miatt.

"Nehéz megtartani magadban a hitet, ha azt látod, mi történt az elmúlt néhány évben" - mondta Ferguson a pénteki sajtótájékoztatóján. "Ez a harmadik alkalom, hogy játékvezetõi döntés miatt estünk ki, ezt nem könnyû megemészteni."

"Aggódtam a találkozó elõtt, mondtam is ezt a stábomnak. Nagy aggodalmam volt emiatt."

 


Cakir eközben elmondta, szerinte lelkiismerete tiszta: "Jól érzem magam és semmi kétségem nincs a döntésemet illetõen. A piros lap felmutatása Naninak jogos volt. A világ idõvel elfogadja az igazságot."

A 36 éves török eddig hét olyan játékost állított ki, aki angol csapatokban szerepelt akkoriban, köztük a Chelsea csapatkapitányát, Joh Terry-t vagy éppen Mario Balotellit még Manchester City játékosként.

A játékvezetõ ragaszkodott ahhoz is, a mostani döntése miatti ingatottság nem befolyásolja õt abban, hogyan kezelje a mérkõzéseket a jövõben.

"Nem tesz szomorúvá ez, csak egyszerûen nem gondolok rá. Több kritikát is kaptam korábbi alkalmakkor is, de mindig visszatértem. Ismét meg tudom tenni ezt. Próbálom korrektül elvégezni a munkámat és jól szerepelni. Folytatnom kell ezt. Tökéletesen végzem a munkámat."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!