Sir Alex: Sokkolt bennünket a döntés

Sir Alex Ferguson az MUTV-nek adott exkluzív interjúban elemezte, hogy a Manchester United hogyan vesztette el a játékot a Bajnokok Ligájában a Real Madrid ellen és elmagyarázta, hogy a kiállítás után miért kaptak gyors egymásutánban fiai két gólt is.


Nani kiállítása nyilvánvalóan befolyásolta a mérkõzés menetét, de sokan nem értették miért esett szét a United, amikor Luka Modric beállását követõen a Real a gázra lépett. 

 

A United menedzsere pontosan tudja, hogy mi okozta a problémát és a játékvezetõ Cuneyt Cakir ellentmondásos döntésének ellenére Sir Alex nem hibáztatja játékosát, akinek kiállításával emberhátrányba került csapata.

 

"Õszintén szólva, rengeteg munkájuk volt a srácoknak a két mérkõzésre való felkészülésben és ez meg is mutatkozott a teljesítményükön. Fantasztikusak voltak, nem kevésbé a szurkolók, akik hihetetlen odaadással biztattak bennünket. Tény, hogy nem ezt érdemeltük."

 

 

"Egyszerûen nem hittünk a szemünknek (a piros lap felmutatásakor). Egészen elképesztõ volt. Úgy gondolom, mindannyian láthattuk, hogy hibás döntés született. Amikor jó néhányszor visszanéztük a videót, láttuk, hogy mindenki teljesen le volt döbbenve."

 

"Sokkolt bennünket a döntés, nem tudtunk kellõképpen koncentrálni, majd csak a második gól után tértek magukhoz a srácok, és az utolsó 15 percben újra remekül játszottak. Abszolút briliáns játékkal, több helyzetet is kidolgoztak. Igazán csodálatos teljesítményt produkáltak emberhátrányban is, de sajnos a sokk miatt kihagyott 10 perc döntõnek bizonyult."

 

"Ha tényleg hibázunk és jogos a kiállítás, nem lett volna semmi baj. Még erõsebb koncentrációval folytatjuk tovább 10 emberrel, de a döbbenet miatt percekre szétesett a koncentrációnk, ami végzetes következményekkel járt. Csodálatos összhangban játszottak a srácok, a taktikánk is remekül mûködött. Szóval úgy gondolom lett volna esélyünk emberhátrányban is."

 

Sokat elmélkedett Sir Alex a legmegfelelõbb kezdõ felállításán és senki sem vitatta, hogy a taktika remekül mûködött.

 

"Részletesen elemeztük a Real játékát, tökéletes taktikát dolgoztunk ki ellenük. Mindenkinek meg volt a pontos feladata. Ryan Giggs a saját feladatán kívül besegített Rafaelnek is, akinek a nagy vad levadászása volt a dolga. Nani a másik oldal teljes hosszába fantasztikus volt. Mindenki ragyogóan végezte a dolgát."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!