Az FA idõpont után néz

Az Angol Labdarúgó Szövetség próbálja kibogozni a szálakat, amiket a Manchester United és a Chelsea döntetlenje okozott a naptárban, ami a mérkõzések idõpontjait illeti.


Minden a Chelsea európai produkciójától függ, pontosabban a március 14-én, csütörtökön sorra kerülõ mérkõzéstõl, melyen a Kékek a bukaresti Steaua csapatát fogadják a Stamford Bridge-re.

 

Amennyiben sikerül a román fõvárosban elszenvedett 1-0-ás eredményt a saját javukra fordítani Rafael Benitez csapatának, úgy továbbjutnának az Európa-liga negyeddöntõjébe, melynek idõpontjai az FA-kupa elõdöntõjét [április 13-14.] megelõzõ két hétre vannak tervezve.

 

A válogatottbeli kötelezettségek és szünet miatt a United-nek nem nagyon marad alkalma ellátogatni a Stamford Bridge-re annak érdekében, hogy egy esetleges elõdöntõben való szereplést harcoljon ki magának, amit a Wembley-ben kéne játszania a városi rivális ellen. Ugyanakkor néhány személy javaslata ellenére az FA úgy gondolja, hogy célszerûtlen bajnoki mérkõzéseket halasztani az újrajátszás érdekében.

 

Mindezek alapján a Szövetségnek két lehetõsége van. Vagy elhalasztják a húsvéti mérkõzéseket, amikor a United a Stadium of Light-ra látogat a Sunderland-hez és a Chelsea a Southamptonhoz [mindkettõ közvetített mérkõzés lenne] vagy az ezt követõ hétvégi mérkõzéseket halasztják el, azaz többek között a manchesteri derbit is.

 

 

Ugyanakkor az FA vonakodhat ettõl a megoldástól, hiszen ez újabb problémákat vetne fel a szezon hátralevõ részében, hiszen az újrajátszás és az elõdöntõk miatt elmulasztott mérkõzéseket le kéne játszani, amire nem sok idõ van. Egyszóval a 2-2-es végeredmény az angol labdarúgás naptári eseményeit igencsak összegubancolta.

 

Ez azt vonná magával, hogy a Chelsea egy olyan hét elején kényszerülne újrajátszani a tegnapi találkozót, amikor amúgyis európai kötelezettségei lennének, ezáltal kevesebb regenerálódási idõt hagyva a játékosoknak.


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!