Nanit Giggs inspirálja

Nani még az FA-kupa összecsapás elõtt többek között beszélt arról is, hogy mennyire csodálja Ryan Giggs fantasztikus teljesítményét, és melyik a kedvenc gólja a Vörös Ördögöknél...


Mennyire frusztrált, hogy a szezon nagy részét ki kellett hagynod? Könnyebb teljesíteni, ha gyakrabban játszol?

Természetesen. Csak akkor kerülhetsz ideális formába, ha játszol. Amikor kihagysz meccseket, sokkal nehezebb megfelelõen teljesíteni. Hiába hajtasz az edzéseken, az nem ugyanaz, mint meccseken szerepelni. Nehéz, ha nem játszhatsz, de keményen kell dolgozni, és ha megkapod a lehetõséget, a legjobban kell teljesítened. Ez egy olyan forgatókönyv, amelyen sok játékos keresztülmegy, nem csak én. Csaknem minden posztra két-három játékos jut, és a menedzser dönt, hogy kire, mikor van szükség. A lényeg, hogyha nem játszol huzamosabb ideig, akkor is keményen kell edzeni, és ha szükség van rád, készen kell állni, hogy a legjobb tudásod szerint segítsd a csapatot.

 

Ryan Giggs egy újabb évre írt alá. Milyen visszhangja volt ennek az öltözõben?

Fantasztikus hír volt a számunkra. Õ rengeteget adott ennek a klubnak és a tapasztalata hatalmas segítség a számunkra. Még mindig csodálatos a pályán, így ez nagyon jó hír volt az egész klubnak. Fantasztikus érzés, hogy egy csapatban játszhatok vele, rengeteget köszönhetek neki, sokat tanultam tõle. Az õ tapasztalata nem csak a pályán, de az edzéseken is felbecsülhetetlen, sokat segít a fiatalabb játékosoknak is. Megnyugtató érzés, hogy legalább, még egy évig biztosan itt tudhatjuk õt.

 

 

Te is játszol majd 40 évesen?

Nem tudom! Ha képes leszek rá, akkor igen. Giggsy sokat tesz azért, hogy ilyen formában legyen és ez elengedhetetlen feltétele a hosszú karriernek. Õ példaképe lehet minden sportolónak. Ha valaki 40 évesen képes ilyen remek teljesítményre, az azt jelenti, hogy nagyon odafigyel magára. Megpróbálom követni õt a legjobb tudásom szerint.

 

Szurkolók kérdezték:

 

Hány éves korodban tudtad, hogy futballista akarsz lenni? Vince Viraj

Körülbelül 9 éves korom óta szerettem volna profi futballista lenni, de igazából 17-18 éves koromban határoztam el, hogy a labdarúgást választom hivatásomnak. A Sporting Lisszabonnál írtam alá az elsõ szerzõdésemet, melyben volt egy olyan kitétel, hogy minél többet szerepelek az elsõ csapatban, annál több fizetést kapok. Kellõ inspiráció volt ez akkoriban egy fiatal srácnak. Keményen meg kellett dolgoznom azért, hogy az elsõ csapatban maradhassak, de be akartam bizonyítani, hogy a társaim számíthatnak rám.

 

Még követed a Sporting Lisszabon mérkõzéseit? Tom Garner

Van portugál tévécsatornám, így sok meccset meg tudok nézni, fõleg amíg sérült voltam. A kezelésem egy részét Portugáliában kaptam, és az idõ alatt két napot töltöttem a klubnál. Megnéztem az edzésüket, találkoztam néhány régi jó barátommal. Kedvesen fogadtak és sok szerencsét kívántak nekem a Unitedben. Én is örültem a viszontlátásnak és ez egy szép emlék marad a számomra.

 

Melyik a kedvenc gólod a Manchester Unitedben? Matty Ebbs

A kedvencem talán a tavalyi, Chelsea elleni gólom az Old Traffordon. Sikerült nagyon jól eltalálnom a labdát és belõni a felsõsarokba Petr Cech felett. A másik pedig az elsõ gólom a Unitedben amit a Tottenham ellen lõttem. Ez a gól a legkülönlegesebb számomra.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!