Fletcher: Egy évtized szolgálatai

Lehetséges, hogy már egy évtized eltelt azóta, mióta elõször láthattuk Darren Fletcher jellegzetes, magasan tartott könyökkel, hosszú lábakkal szökellõ futását, amivel a pálya mind a négy sarkát felszántotta?


Nos igen. És bár pályafutásában most kis szünet van, ezen mérföldkõ alkalmából tíz mérkõzést mutatunk be, amelyek meghatározták Darren karrierjét. Fletch, köszöntünk téged...

2003. 03. 12. United 1-1 Basel, UEFA Bajnokok Ligája
Fletcher felnõtt bemutatkozása, kezdõként azonnal egy BL meccsel - a bámulatos, 19 éves fiatal nem egy Ligakupa találkozóval, vagy nem kései becseréléssel nyitott. Oké, hogy a United már korábban továbbjutott a negyeddöntõbe, de mégis ez egy különleges elsõ szereplés volt Fletcher számára. A 31-es számot viselve a középpálya jobb szélén játszhatott és a pályán töltött 73 perc alatt egyáltalán nem nézett ki úgy, mint aki nem illik oda. Lecserélése után helyét David Beckham vette át.

2004. 04. 03. United 1-0 Arsenal, FA-kupa elõdöntõ a Villa Parkban
Az elsõ alkalom, amikor Fletch megmutatta, a nagy meccsek embere lehet. A középpálya közepén Arsene Wenger domináló csapata és Patrice Vieira ellen harcolt. Roy Keane mellett a félelem jelét sem mutatta és jelentõs szerepe volt a gyõzelemben. Részt vett a gólban is, Vieirát támadva elérte, hogy a francia kénytelen legyen tisztázni, ami után Giggs passzolt Scholeshoz, aki megszerezte a gyõztes találatot. Az itteni teljesítménye kezdõ helyet szerzett Darrennek a döntõben is, ahol a Millwall ellen elsõ jelentõs trófeáját is megszerezte.

2005. 11. 06. United 1-0 Chelsea, Premier League
Egy hatásvadász produkció egy újabb kemény meccsen; ezúttal Mourinho gépiesített Chelsea-je ellen, amely 40 bajnoki találkozó óta volt veretlen. Fletch briliánsan játszott és egy fejessel be is vette az ellenfél kapuját. A találkozó elõtt csúfos vereséget mért a csapatra a Middlesbrough (4-1) és a Lille-tõl is kikapott a gárda, mely után kemény kritikák kaptak szárnyra és arról írtak, a birodalom összeomlott. Amikor nyomás alatt voltak, az esélyek is ellenük szóltak, Fletcher szállította a gyõzelmet.

 


2006. 10. 22. United 2-0 Liverpool, Premier League
Ez a meccs Paul Scholes 500. manchesteri meccsérõl volt emlékezetes leginkább, valamint Rio Ferdinand ballal lõtt góljáról, azonban a Vörös Ördögök dominanciájának szíve Fletcher játéka volt. Megadta az alaphangot John Arne Riise elleni becsúszással, majd fáradhatatlan, a meccs embere címet kiérdemlõ teljesítménnyel rukkolt elõ.

2007.04.24. United 3-2 AC Milan, UEFA Bajnokok Ligája elõdöntõ
Egy újabb hatalmas alkalom egy középpályát uraló, szintén meccs emberére jellemzõ teljesítménnyel Gattuso, Pirlo, Seedorf és társai ellen. Ronaldo és Rooney is a gólszerzõk között volt, de Fletcher a pálya egészén megnyerte a szereléseit, nem engedte játszani a Rossonerit és elõre is veszélyt jelentett.

 

2008. 02. 16. United 4-0 Arsenal, FA-kupa 5. forduló

Ipar, hajtás és törekvés, ez volt jellemzõ Darrenre, aki a pálya egész részét felszántotta, és kergette hibára az Ágyúsok sztár játékosait. Két fejes gólt szerzett azon a mérkõzésen, egyet a találkozó 20. percében, a másodikat pedig 15 perccel a lefújás elõtt. Nagy tapssal jutalmazták Rooney-t is, de Fletch-nek kulcsfontosságú szerepe volt abban, hogy ilyen egyoldalú végeredmény született.

 

2009. 09. 09. United 4-3 Man City, Premier League

Mindenki emlékszik Owen gyõztes találatára, de Fletch is brilliáns volt aznap. Mint az Arsenal ellen, ismét két fejes góllal vette ki a részét a United találataiból. A zûrzavaros játékot Fletcher 49. percben lõtt találatával megszerezte a United második gólját, így lett 2-1, majd 10 perccel azután ismét betalált, amivel 3-2-re módusult az állás. Felejthetetlen gyõzelem volt, amelybõl Fletcher oroszlánrészt vállalt.

 

 

2009. 11. 21. United 3-0 Everton, Premier League

Valószínûleg ez volt Flech legszebb gólja a United színeiben. A 35. percben 0-0-ás állásnál Antonio Valencia szélrõl belõtt labdáját kivágták a kaputól 20 méterre álló Darren elé, aki azt gondolkodás nélkül, azonnal visszalõtte Tim Howard kapujára, s a labda végül a jobb felsõben kötött ki - pazar technikával egy lenyûgözõ találatot szerzett.

 

2010. 02. 16. AC Milan 2-3 United, UEFA Bajnokok Ligája

Nagy szerepet játszott a Milan elleni odavágón, ezúttal az ellenfél térfelén való játékával. Szokatlan helyen, a középpálya bal oldalán tûnt fel, az egyenlítõ gólban nagyszerû elfutással vette ki a részét, bizonyítva ezzel, hogy a pálya bármely részén képes dolgozni. Ezen felül pedig a harmadik gólban is jelentõsen kivette a részét, miután Rooney fejére egy nagyszerû labdát varázsolt.

 

2012. 09. 26. United 2-1 Newcastle, Ligakupa 3. forduló

Ez alkalommal mutatta meg Fletch karakterének igazi erejét. A diagnosztizált betegsége után a kisebb emberek már befejezték volna pályafutásukat, de Fletcher küzdött és 10 hónap után elsõ alkalommal lépett pályára. A padról beállva lelkesítõ ovációval fogadta a közönség a Galatasaray elleni mérkõzésen, de ez alkalommal kezdõként pályára lépve viselhette elõször a csapatkapitányi karszalagot, amelyet egy "fantasztikus pillanat"-ként élt meg. 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!