Manchester United 1-0 Reading

Wayne Rooney találatával nyert a United, így már 15 pont az elõnye a Cityvel szemben.


Sir Alex Ferguson néhány kulcsjátékost pihentetett és a kezdõben kapott szerepet Alexander Büttner, Anderson, Chris Smalling is és pihenõt kapott Patrice Evra, Rafael valamint Michael Carrick.

Az Old Trafford gyepén két olyan gárda volt, amely igyekezett alulmúlni az ellenfelét. Egyik csapat sem esett a másiknak, sõt nem is nagyon lehet olyan 5 percet sem mondani, amely során valamelyik legénység beszorította ellenfelét.

Bár a United a kezdéstõl fölényben játszott, ez körülbelül csak a labdabirtoklásban és a több kapura lövésben merült ki, azonban ezek a lövések nem igazán voltak veszélyesek.

A 15. percben Rio Ferdinand ívelt kiválóan Ashley Young elé, aki szélrõl befelé tört, majd okosan megpróbált a hosszúba lõni, de centikkel tévedett.

Nem sokkal késõbb Danny Welbeck lõtt kapu fölé, majd Ryan Giggs adott zseniális labdát Youngnak, de a vendégek kapusa nagyszerû ütemben mozdult ki kapujából és elöklözte a játékszert a szélsõ elõl.

Huszonegy perce folyt a találkozó, amikor Ferdinand a középpályán szerelte ellenfelét, majd megindult elõre, Wayne Rooneyhoz továbbított, aki 17 méterrõl lõtt, a labda Pearce lábán felperdült és így jutott Taylor kapujába, 1-0 a Vörös Ördögök javára.

 


Reménykedhettünk, hogy a gól valamelyik csapatot felpörgeti, ám csalódnunk kellett, minden ott folytatódott, ahol a találat elõtt. A hazaiak átlövésekkel próbálkoztak Welbeck, Rooney és Robin van Persie révén, de vagy nem találtak kaput, vagy Taylor könnyedén hárított.

Egészen a 32. percig kellett várni az elsõ vendég helyzetre, ám ekkor Robson-Kanu majdnem egyenlített. 22 méterrõl célozta meg David de Gea kapuját, de a spanyol kapus szerencséjére a támadó centiket - vagy inkább milimétereket - tévedett, maradt a hazai vezetés.

Szünetig sok említésre méltó nem történt, de mindez legalább arra jó volt, hogy megállapíthassa mindenki, az Old Trafford gyepét igen jól rendbe tudták hozni, még ha közel sem volt tökéletes a talaj.

Fordulás után Nemanja Vidic két kézzel lökte a tizenhatoson belül Mariappát, de Mark Clattenburg helyére beszálló Lee Mason nem ítélt büntetõt. Köszönjük meg neki!

A két csapat továbbra sem volt hajlandó megizzasztani a másikat, mintha mindenki elégedett lett volna az eredménnyel.

A Reading nem tudott veszélyeztetni, a United meg mintha fejben már a válogatott meccsek utáni kemény idõszakra gondolna. Csak annyit adott ki magából Sir Alex gárdája, amennyi ahhoz kellett, hogy távol tartsák a vendégeket tizenhatosuktól.

Welbeck lövése, vagy van Persie szabadrúgása érdemel pár szót, de elõbbit blokkolták, utóbbit Taylor oldalra ütötte.

A 84. percben egy szöglet után Giggs és van Persie játszott össze, a walesi lövése Taylorról szögletre pattant. Egy perccel késõbb Welbeck az alapvonal közelébõl passzolt vissza a tizenhatos vonalára az érkezõ Rooneyhoz, a csatár lövése azonban centikkel elkerülte a felsõ lécet.

Az öt percnyi ráadás harmadik percében a csereként beálló Shinji Kagawa beadását próbálta fél fordulatból kapura lõni a United házi gólkirálya, de ez a kísérlet sem talált kaput.

Roppant alacsony színvonalú összecsapáson végül nyert a United és 15 ponttal elõzi meg a második helyen álló Manchester City-t.

 


 

Premier League, 30. forduló

Manchester United 1-0 Reading

Old Trafford, 75605 nézõ

 

Vezette: Lee Mason

 

United: de Gea - Smalling, Ferdinand, Vidic, Büttner - Welbeck, Giggs, Anderson(Kagawa 85.), Young(Carrick 74.) - Rooney, van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Valencia, Evans, Hernandez, Powell

 

Reading: Taylor - Kelly(Morrison 88.), Pearce, Mariappa, Shorey - McCleary, Karacan, McAnuff, Leidgertwood, Robson-Kanu(Le Fondre 70.) - Hunt(Blackman 70.)

Nem használt cserék: McCarthy, Gunter, Akpan, Harte

 

Gólszerzõ: Rooney 21'

 

Sárga lap: Hunt, Kelly

 

 

 
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!