Glazerék visszafizetik a 220 millió font PIK kölcsönt

A tegnapi napon a tulajdonosok bejelentették, visszafizetik a magas kamattal terhelt kölcsönt.


A Manchester United tulajdonosának számító Glazer család tegnap bejelentette, a tartozásuk részének számító, magas kamattal terhelt (PIK) hitelt november 22-én visszafizetik. Ezt a hitelt 2006-ban vették fel Glazerék és a hírek szerint körülbelül 220 millió fontot fizetnek ki, hogy megszûnjön a magas kamatozású tartozásuk.

A 138 millió fontos hitel kezdeti, 14,25%-os kamatát idén 16,25%-ra emelték fel, így mindenképp jobban jár a klub, ha egy összegben visszafizetik a teljes összeget.

 

 



Azonban sokak szerint a klubból kivett pénzbõl finanszírozzák a tulajdonosok ezt az ügyletet, bár a Bloomberg szakértõje szerint nem errõl van szó. A januári sikeres kötvénykibocsátás ellenére a szakértõ úgy véli, egy kedvezõbb hitellel váltják ki a tulajdonosok a jelenleg magas kamattal súlytott kölcsönt.

Mint ismeretes, október 8-án kiadott beszámoló alapján a klub rekord, 83,6 millió fontos veszteséggel zárta az elõzõ üzleti évet, a bevételei 278 millió fontra nõttek és 100 millió font feletti készpénz tartalékkal rendelkezik.


ESPN
 


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!