Manchesteri mag az angol válogatottban

Tom Cleverley reméli, a Manchester Unitednél mutatott remeklését a válogatottnál is folytatni tudja és hiszi, a nemzeti csapatnál körülötte lévõ több klubtársa segíteni fogja õt a fejlõdésben.


Cleverley hét hónappal ezelõtt mutatkozott be a Háromoroszlánosok csapatában, azóta pedig Roy Hodgson terveinek része olyannyira, hogy Anglia utolsó nyolc mérkõzése során mindig a kezdõben kapott helyet. Így volt ez pénteken is, amikor San Marino ellen gyõztek 8-0-ra.

A 23 éves középpályás reméli, a keddi, Montenegró elleni világbajnoki selejtezõn is leteheti névjegyét egy olyan angol csapatban, amelyben hat Manchester United játékos szerepel és könnyen lehetne kettõvel több is, ha Rio Ferdinand és Phil Jones nem lenne sérült.

"Amikor ránézel az aktuális keretre, hetünket láthatod [Ferdinand azóta kikerült a keretbõl] - mondta Tom az angol médiának Montenegróban. "Ez a legnagyobb [United kontingens] már egy ideje és még Phil Jonest is hozzá lehet adni."

"Természetesen büszkék vagyunk erre, ez azt mutatja, valamit jól csinálunk a klubnál. Remélhetõleg tovább tudjuk folytatni az a válogatottban is."

"Jó, hogy mindannyian ismerjük egymást és azt, hogyan játszik a másik. Ez a Manchester Unitednek is jó, mert az angol játékosok olyan magjával rendelkezik, akik jól játszanak...Sir Alex is azt akarja, hogy jól szerepeljünk, mert így remek önbizalmunk lesz, amikor visszatérünk a klubunkhoz."

 


Annak ellenére, hogy az utóbbi hónapok során fix helyet szerzett magának a válogatott középpályáján, Cleverley egyáltalán nem veszi garantáltnak helyét.

"Egyáltalán nem! Minden egyes alkalommal - amikor összejön a keret - tudom, hogy keményen kell edzenem. Köszönettel tartozom a menedzsernek, aki oly sokszor pályára küldött idén. De van néhány fantasztikus középpályás a keretben, szóval semmit nem veszek biztosra."

"Minden egyes nagy meccs elõtt, mint a Montenegró elleni is természetes, hogy mindenki játszani akar. Akik nem kapnak szerepet, csalódottak lesznek. De a padról beállva segíteni a csapatot szintén a munkánk része."

"Mind a válogatott, mind a United nagyszerû játékosokból áll, különösen saját posztomat tekintve. Ugyanolyan nehéz bekerülni mindkét csapatba."

"Csak egyszerûen elfogadjuk, hogy remek játékosok vannak a válogatottnál és a Unitednél is és a tõlünk telhetõ legkeményebben dolgozunk, hogy bekerüljünk mindkét csapatba."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!