Sunderland 0-1 Manchester United

A Vörös Ördögök ideiglenesen 18 pontra növelték elõnyüket, miután legyõzték a Sunderlandet.


Jó iramban kezdõdött a találkozó, sokat futottak a csapatok játékosai és már a harmadik percben egy helyzettel köszönt be a vendég csapat. Rafael da Silva ívelését Robin van Persie fejelte kapura, de Mignolet fogta a labdát.

Egy perccel késõbb David de Gea rossz passza Grahamhez került, aki Sessegnonhoz továbbított, aki azonban lesen volt, így nem lett nagy baj a kapus rövidzárlata után.

A 12. percben járt a találkozó, amikor Alexander Büttner tört elõre és már a tizenhatoson belül járt, átverekedve magát két védõn is, de az utolsó pillanatban sikerült szögletre menteniük a hazaiaknak.

A Vörös Ördögök labdabirtoklási fölényben voltak az elsõ negyedóra után, ám igazán komoly, kapura tartó lövések, óriási helyzetek nem jellemezték a játékukat, míg a Sunderland alig-alig tudta átlépni a felezõvonalat.

Már majdnem fél óra telt el a találkozóból, amikor szinte a semmibõl jött a United vezetõ találata. Van Persie az ellenfél tizenhatosának szélén cselezgetett a korábbi United játékossal, Bardsleyval szemben, majd ballal ellõtte a játékszert, ami Bramble térdérõl a hazai kapuban kötött ki. Bár a holland csatár nagyon örült, ezt a gólt a hazai védõnek könyvelték el. 1-0 a Manchesternek.

 


A 32. percben Rafael váratlanul leballagott a pályáról, helyére Jonny Evans állt be. Így Chris Smalling került ki a védelem jobb szélére, az északír védõ pedig átvette Smalling helyét a védelem közepén.

Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, amit Ashley Young végzett el kb. 23 méterrõl, de Mignolet vetõdve megfogta a labdát. Majd Shinji Kagawa adott jó labdát Andersonnak az ellenfél kapuja elõtt, de a középpályás elõl az utolsó pillanatban mentettek a sunderlandiek.

Van Persie szabadrúgása dolgoztatta meg Mignolet kapust a félidõ végéhez közeledve, de remek öklözéssel sikerült hárítani a próbálkozást.

A jó iramú elsõ 20 perc után sokat esett a játék színvonala, ami a szünet után sem javult. Leginkább Bardsley lövéseit lehetett megemlíteni, de azokat is talán csak nem követendõ példaként, olyan gyengékre sikeredtek.

A 61. percben de Gea és Nemanja Vidic fejelt össze, ami után két percen át ápolni kellett a hálóõrt, de tudta folytatni a játékot a spanyol.

Kezdett éledezni Martin O'Neill csapata, sokkal többet volt náluk a labda és sokkal többet tartózkodtak a United térfelén, mint az elsõ játékrészben, de csak meddõ mezõnyfölényrõl beszélhettünk esetükben, ráadásul a kapura továbbra is veszélytelennek bizonyultak a Fekete Macskák.

Bár a Vörös Ördögök sem veszélyeztettek többet, úgy tûnt, mintha már a hétfõn esedékes FA-kupa meccsen járna minden vendég játékos gondolata.

Tíz perccel a találkozó vége elõtt Büttner kapott jó labdát Youngtól, a holland 20-ról tüzelt, Mignolet kiválóan hárított. Talán a mérkõzés legszebb pillanatai voltak ezek. De mintha a játékosok a fejükhöz kaptak volna, hogy ez így nem mehet tovább és ismét unalomba csapott át a találkozó.

A hazaiak a United tizenhatosa elõtt járatták a labdát, olykor beívelték a kapu elé, de a védõk folyamatosan hatástalanították ezeket, míg Sir Alex Ferguson csapata ráállt a kontrákra, amiket azonban nem valami nagy lelkesedéssel próbálták kivitelezni.

Hat percnyi hosszabbítás végén Young remek elfutása után van Persie-hez passzolt, aki teljesen üresen kapta a játékszert, de sikerült úgy ellõnie azt, hogy Mignoletnek legyen esélye védésre. Óriási helyzet volt, sajnálatos, hogy nem lett gól ebbõl.

De az egy gól is elég volt a United gyõzelemhez, amivel ideiglenesen 18 pontra nõtt a két manchesteri gárda közötti különbség.


 

Premier League, 31. forduló

Sunderland 0-1 Manchester United

Stadium of Light, 43760 nézõ

 

Vezette: Kevin Friend

 

Sunderland: Mignolet - Barnsley(Larsson 79.), O'Shea, Bramble, Rose(Colback 85.) - Gardner, N'Diaye - Johnson(Wickham 76.), Sessegnon, McClean - Graham

Nem használt cserék: Westwood, Mangane, Kilgallon, Mandron

 

United: de Gea - Rafael(Evans 32.), Smalling, Vidic, Büttner - Valencia, Carrick, Anderson(Cleverley 84.), Young - Kagawa(Welbeck 79.) - van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Evra, Nani, Powell

 

Gólszerzõ: Bramble 27' (öngól) 

 

Sárga lap: N'Diaye, O'Shea, Bardsley illetve van Persie

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!