Áldozatokkal járó siker

A Manchester United nem csak három pontot gyûjtött be a Stadium of Light-ban, de számos zúzódást, sérülést is.


A Sunderland elleni 1-0-ás gyõzelem egy olyan karakán ügy volt, mely áldozatokat követelt Sir Alex Ferguson csapatából. Alig harminc percnyi játék után a brazil védõ, Rafael sántikált le a pályáról, aki lágyéksérülést szenvedett, míg egy csúnya összefejelést követõen hosszas ápolásra szorult Nemanja Vidic és David de Gea a második félidõben. Vidic szája vérzett, míg a menedzser szerint a kapus néhány pillanatra eszméletét is elvesztette.

Sõt, mi több, Sir Alex a találkozó utáni nyilatkozataiban elmondta, a brazil védõ helyére beálló Jonny Evans küzdött, hogy végig a pályán tudjon maradni, míg Alexander Büttner komoly sérülést úszott meg, amikor Phil Bardsley beleszállt, amiért a korábbi United játékos sárga lapot kapott.

"Két-három sérülést is összeszedtünk, ami nem segít" - mondta Ferguson. "De a lelkesedésünk átvitt minket minden akadályon."

"Rafael megsérült, Jonny Evans rúgást kapott, de folytatta. Nagyszerû volt, hogy folytatni tudta, mivel nem engedhettük meg, hogy elveszítsük õt. Azt mondta, amíg csak bírja, addig játszik és végül túljutott ezen, mert a második félidõre elmondása szerint már nem volt annyira vészes a sérülés."

"Azt hiszem, David de Gea néhány pillanatra az eszméletét is elveszítette. Néhány percre kiesett, de utána erõre kapott és nagy részt vállalt a gyõzelemben."

 


"Van néhány játékosunk, akik rúgást kaptak, de a Sunderland az életéért harcolt, errõl ne feledkezzünk meg. Általánosságban elmondható, néhány duzzanatot, horzsolást összeszedtünk, de jól kezeljük."

Amennyiben vannak olyan játékosok, akik a hétfõi mérkõzés elõtt még kérdéses állapotban lesznek (Rafael szereplése ilyen leginkább), úgy Sir Alex legalább fel tudja használni teljes keretét. Fõleg, mivel a szombati kezdõcsapat is azt jelezte, lesznek változások hétfõre.

"Kihagytunk néhány játékost" - folytatta Sir Alex. "Mint például Wayne Rooneyt, Chicharitót vagy Ryan Giggset. Úgyhogy vannak lehetõségeink hétfõre."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!