Savage: El a kezekkel Rooneytól

Robbie Savage futballszakértõ - aki pályafutását a Unitedben csatárként kezdte, majd a másodosztályban középpályásként remekelt - nincs meggyõzõdve arról, hogy a Ligue 1 kihívásai kielégítenék a Vörös Ördögök csillagának siker iránti éhségét.


A szakújságíró véleménye, hogy Rooney marad az Old Traffordon, ahol nagy szükség van kreatív játékára a mélyebb pozícióban.

 

Wayne Rooney minden olyan eszközzel bír, ami ahhoz kell, hogy olyan hatékonyan tudjon játszani a középpályán, ahogyan azt Paul Scholes tette. Bár minden bizonnyal szívesen szerepelt volna a Real elleni második meccsen, de alávetette magát Sir Alex taktikájának, mely a piros lapig remekül mûködött is az Old Traffordon. A Rooneyról szóló pletykák persze azonnal kaptak az alkalmon mikor az Upton Parkban szerda este Fergie lecserélte a játékost, de mint mindig megint igaza volt.

 

Ferguson nagy döntéseinek van egy közös vonása: jól hozza meg õket. Ezért is van karnyújtásnyira 20. bajnoki címétõl a United és ezért is marad Rooney hosszútávon az Old Traffordon, mert rá mindig is építhet Sir Alex.

 

Persze, hogy a Paris St Germain pénzeszsákjainak fáj rá a foguk, de Waynet csak akkor láthatják Franciaországban, amikor átutazóban lesz Barbados felé, hogy a pálmafák alatt nyaraljon a családjával. Túl fiatal õ még az utolsó tangóhoz Párizsban. Kétlem, hogy a francia bajnokok tudnának olyan izgalmas kihívásokkal szolgálni számára, amit a Premier League nyújt.

 

Néhányak szerint Rooney pályafutása az Old Traffordon Scholeséhoz lesz hasonló és fokozatosan közelít a középpályás poszt felé. Nos, majd látjuk, hogyan alakul, de egy biztos: Rooney mára egy igazán sokoldalú játékosa a Vörös Ördögöknek. Ha baloldali védõt kellett játszania azt tette. Látható, hogy mindent megtesz, hogy hasznára legyen a csapatnak. Michael Carrick párjaként a Stoke ellen pedig a középpályán volt rá szükség és elég jól csinálta.

 

 

Bár el kell ismerni, a West Ham ellen nem volt a legjobb formájában és látszottak gesztusain, hogy nem örült a cserének, de mérhetetlen butaság azt gondolni, hogy ezért elhagyja a Unitedet. Egy vezetõ játékos sem örül, amikor az õ számát mutatják fel a pálya szélén, de ilyenkor a grimasz nem az edzõnek szól, hanem saját teljesítményének. Biztos vagyok abban, hogy az utolsó percig azon lett volna, hogy fordítson az álláson.

 

Kizártnak tartom, hogy az idei események Rooney távozását jeleznék. Hosszútávon úgy gondolom, mélyebb pozícióban kap majd szerepet, hogy segítse Van Persiet, Danny Welbecket, Javier Hernandezt és talán majd Radamel Falcaot is a gólgyártásban.

 

Én boldogan megvenném a jegyem az elsõ sorba, hogy láthassam Waynet mögöttük játszani, de nem hiszem, hogy a PSG-vel is minden meccsét megnézném. Nem mondom, hogy nem jó csapat és technikailag lenne is helye ott, de Rooneynak még túl sok kiaknázatlan lehetõséget rejteget a tarsolya.

 

Nagyon könnyedén bánik a labdával, harcias, robbanékony, gyors. Már bocsánat kedves franciák, de túl jó õ még oda. Bár élvezem minden cseppjét a remek francia vörösboroknak, de azt kell, hogy mondjam: El a kezekkel Rooneytól barátocskáim!


mirror.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!