Shinji cseréjének oka

Az egyik vitatémája a szerda esti West Ham elleni 2-2-es döntetlennek, hogy mikor már csak tizenkét perc volt hátra, Sir Alex Ferguson úgy döntött, lecseréli Shinji Kagawát, azon játékosok egyikét, aki jól teljesített.


A japán játékos csapattársát, Robin Van Persie-t hozta helyzetbe, miután lövése lepattant a kapufáról épp a holland elé, aki már nem hibázott, ezzel egyenlítettek a Vörös Ördögök, ezután Javier Hernandez váltotta Kagawát.

 

 

Néhány perccel elõtte Ryan Giggs váltotta Wayne Rooney-t és Sir Alex Ferguson elismerte, hogy valószínûleg fenn kellett volna hagynia Shinji-t, segítségül lehetett volna a gyõzelemért hajtó Unitednek.

A United menedzsere ezt mondta: "Rooney lehozatala egyszerû döntés volt, ugyanis nem játszott jól, Kagawával ellentétben. Sok esetben Wayne jobban játszik másoknál, ám azon az estén Shinji jobban teljesített."

"Az irónikus az volt, mikor tizennégy perc volt csak hátra és úgy döntöttem, behozom Chicaritót Shinji helyére, ezután pedig elõkészítette a második gólunkat."

"Már felkészültünk a cserére, Chicha ott állt a partvonal mentél, s ekkor született a második gól. Lehet, ha nem így döntök, megnyerhettük volna a meccset."

"Shinji jól dolgozott, de sajnos lejött. Chicha azért ment be, mert mindig azt gondolom, neki van esélye betalálni. Akkor nyerni akartunk és talán olyan döntést hoztam, ami nem volt fair."

Lenyûgözõ volt Shinji játéka, játszott egyaránt a bal oldalon és a csatár mögött is. Õ készítette elõ Valencia elsõ gólját, majd van Persie gólját megelõzõen is õ volt a kulcsfigura.

"Egyre jobban játszik" - tette hozzá Sir Alex. "Hihetetlen nyugalommal kezeli a labdát és jó a megoldóképessége is. Jól dönt szükséghelyzetben, mindig a legésszerûbb megoldást választja."

"Sokat tett az elsõ, fantasztikus gólunkért. Volt pár meredek pillanat, de õ higgadtan oldotta meg azokat, ráadásul egészen szûk területen játszotta meg a labdát Valencia számára. Egyre jobban teljesít."

 


www.manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!