Hárman a jelöltek között

A Manchester United két csillaga, Robin van Persie és Michael Carrick is a Profi Labdarúgók Szövetségének Év játékosa címre jelöltjei közé került, míg Danny Welbecket az Év fiatal játékosa címre jelölték.


Van Persie tavaly még Arsenal játékosként elnyerte a díjat, Thierry Henry (2002/03, 2003/04) és Cristiano Ronaldo (2006/07, 2007/08) után õ lehet a harmadik, aki két egymást követõ évben elnyeri a rangos elismerést.

A holland ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 25 gólt termelt eddig a Unitedben, segítve csapatát a bajnoki cím felé. Az összes (33) bajnokin szerepelt és csak Luis Suarez (aki szintén jelölt) lõtt több gólt a sorozatban.

Michael Carrick diszkrét és nem látványos játéka általában nem hoz neki sok Év játékosa jelölést, de kevesen fognak vitatkozni az idei nevezésével. Állandóságot jelent Sir Alex csapatának középpályáján, Carrick védelmet nyújt a hátsó négyesnek is, miközben éles passzokat szór az ellenfél térfelén.

 


Van Persie és Carrick mellett a liverpooli Suarez, a Spursben szereplõ Gareth Bale valamint a Chelsea duó, Eden Hazard és Juan Mata szerepel a jelöltek között.

Eközben Danny Welbeck a hat nevet tartalmazó listán találja magát, akik közül kikerül az Év fiatal játékosa.

Bár a Longsightban született támadó ebben a bajnoki idényben csupán egyetlen alkalommal talált a kapuba, a jelölése azt jelzi, a szakemberek milyen nagyra értékelik teljesítményét, amivel hozzájárul csapata produkciójához.

A gyõzteseket április 28-án jelentik be Londonban egy gálavacsorán.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!