Háttérinfók Jonnytól

Jonny Evans a ManUtd.com-nak többek között beszél arról, hogy milyen érzés újra bajnoknak lenni és elárul néhány kulisszatitkot.


Nincs jobb érzés, mint megnyerni a bajnokságot. Ez a harmadik alkalom, hogy a csapattal elnyerhettem a címet és ennél nagyobb örömöt csak a következõ cím jelenthet majd.

 

"Nagyszerû volt a hétfõ este. A félidei 3-0-ás eredménynél már a kezünkben éreztük a trófeát. Csak ügyelnünk kellett, hogy a Villa ne juthasson szóhoz és élvezni a pillanatot, amikor a játékvezetõ lefújja a meccset. Az volt a tervünk, hogy a második félidõben még szerzünk egy pár gólt, de az ellenfél jobban felügyelte a második játékrészben a kapuját." 

 

"A taktika az volt, hogy lerohanjuk a Villát és be is jött a számításunk. Az elmúlt hónapokban nem szereztünk túl gyakran a játék elején gólokat és rengeteget dolgoztunk az edzéseken, hogy javítsunk az elõre játékunkon és ez most meghozta a gyümölcsét. Fantasztikusak voltak a srácok, a vendégek nem igen juthattak szóhoz az elsõ félidõben."

 

 

"Nagyon élveztem Robin góljait, fantasztikusan játszott, nem csak most, hanem az egész szezonban. Remek befejezõ, valami fenomenális teljesítményt nyújtott végig. Nagyon csalódott volt a párhetes góltalan sorozatától, de hamar túljutott rajta és bepótolta egy meccs alatt a kiesést. Boldog vagyok, hogy a magasba emelheti majd velünk az elsõ trófeáját. Azt mondta nekem, hogy azért jött a Unitedbe, mert megragadta a klub filozófiája, de szerintem az elsõ bajnoki cím megszerzése is kifizetõdõ lesz a döntését tekintve."

 

"Az õ teljesítménye ösztönzõleg hatott ránk. Mivel az Arsenal csapatkapitánya volt, igazán nagy tapasztalattal bír, és nagy alázattal rendelkezik a futball iránt. Csapattársként pedig egy rendkívül kedves srác, így nagyon hamar megtalálta a közös hangot mindenkivel. Látható, hogy nagyon élvezi nálunk a játékot, mi pedig azt élvezzük, hogy fantasztikus teljesítményével segít megnyerni a bajnokságot."

 

"Sorban gyõztük le a Cityt, a Liverpoolt, a Chelseat, a Newcastlet... Ezek az eredmények nagyban ösztönöztek bennünket, hogy töretlenül menjünk elõre."

 

"A tavalyi események végig ott voltak a fejünkben, és ez extra erõvel töltött fel bennünket. Sok mérkõzést sikerült megnyernünk, de ha néha veszítettünk vagy döntetlent játszottunk, akkor az edzõ mindig azt mondta csak nézzünk elõre és nyerjük meg a következõ találkozót. Sir Alex a legjobb edzõ, aki mindig is pontosan tudta, hogy mikor mit kell mondania ahhoz, hogy a legnagyobb motivációt adja a csapatnak."

 

"Van sok tapasztalt és fiatal játékosunk is. Szinte minden korosztály megtalálható most a keretben, de komolyan mondom, minden edzés remek hangulatban zajlik. Nagyon jó ilyen körülmények között dolgozni, sokkal nagyobb hatékonysággal tudjuk végezni a munkánkat ebben a családias környezetben, ahol rendkívül nagy összetartás és csapatszellem uralkodik." 

 

"Amint már említettem, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült visszaszereznünk a bajnoki címet. Van néhány srác, akiknek ez lesz az elsõ aranya és máris a következõrõl beszélnek. Nagyon bizakodóak vagyunk mindannyian és mi jól tudjuk, aki egyszer belekóstol a gyõzelem ízébe, nehezen tud lemondani róla."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!