Négy játékos az év csapatában

A Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) négy Manchester United játékost nevezett a 2012/13-as bajnoki szezon csapatába.


A PFA Év játékosa jelölt Robin van Persie és Michael Carrick mellé csatlakozott még David de Gea és Rio Ferdinand, így a bajnokcsapat õket adja a legjobb 11 játékos közé. A United labdarúgói ott voltak a vasárnap esti, Grosvenor House Hotelben megrendezett gálán azt követõen, hogy az Arsenal ellen 1-1-es döntetlent értek el.

Nincs másik klub, amely ennyi játékost adna a legjobb 11-be, ugyanis a 4 manchesteri mellett a Chelsea (Eden Hazard és Juan Mata) és a Tottenham az (Gareth Bale és Jan Verthongen), amely egynél több csapattagot ad. Az Everton, a Liverpool és a tavalyi bajnok Manchester City is 1-1 labdarúgót ad a keretbe Leighton Baines, Luis Suarez és Pablo Zabaleta személyében.

A szezon legjobbja és a szezon legjobb fiatalja is Gareth Bale lett. Cristiano Ronaldo 2007-es duplázása õ az elsõ, aki ismét elnyerte mindkét díjat.

 


A PFA által megszavazott év csapata tehát: De Gea; Zabaleta (Manchester City), Vertonghen (Tottenham), Ferdinand, Baines (Everton); Mata (Chelsea), Carrick; Hazard (Chelsea), Suarez (Liverpool), Bale (Tottenham), van Persie

Eközben a Championship legjobbjának azt a Wilfried Zahát választották, akit januárban leigazoltak a Vörös Ördögök. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!