Bajnokként kell játszani

Sir Alex Ferguson csapata bizonyára nem számított könnyû ellenfélnek azután sem, hogy immár bajnokként játszhatott és a menedzser ugyanezt várja a szezon maradék részére is.


Az Arsenal vezetést szerzett vasárnap, de a United felállt és egyenlíteni tudott, bizonyítva azt, hogy nem léptek le a gázról azután sem, hogy négy meccsel a bajnokság vége elõtt már ünnepelhettek.

"Jövõ héten a Chelsea jön, akik szintén a Bajnokok Ligája helyért harcolnak" - mondta Sir Alex az MUTV-nek. "Tiszteletben kell tartanunk a többi csapatot is, akik még próbálnak odaérni."

"Senki nem mondhatja azt, hogy túlzottan kiengedtünk az Arsenal ellen. Különösen a második félidõben kellõen agresszívek voltunk és ha kicsit higgadtabbak vagyunk a kapu elõtt, megnyertük volna a találkozót."

 


A Vörös Ördögök bal bekkje, Patrice Evra úgy érzi, csapata az elsõ húsz perc - ami alatt Theo Walcott révén vezetéshez jutott az ellenfél - után remekül felállt Észak-Londonban.

"Csalódott vagyok" - kezdte Evra. "Meg akartuk nyerni a találkozót és több helyzetünk is volt, mint az Arsenalnak. Nem indultunk jól, kicsit bealudtunk, miután elõzõ héten bajnokok lettünk. De végül megmutattuk karakterünket. Profik voltunk és határozottan a gyõzelemért játszottunk. Ezért volt mindenki dühös a szünetben. Gyõzni akartunk és úgy vélem, több helyzetet is kialakítottunk és megérdemeltük volna a gyõzelmet."

"Sokan azt várták a Manchester Unitedtõl, hogy nem játszik majd jól, mert már megnyerte a bajnokságot. De ez nem a Manchester United mentalitása. Mi minden egyes meccset meg akarunk nyerni. Még a felkészülési szezon barátságos mérkõzései is fontosak. Ha kikaptunk volna az Arsenaltól, az emberek nem azt mondták volna, hogy vesztettünk, mert már megnyertük a bajnokságot, hanem úgy beszéltek volna rólunk, mint a vesztesekrõl."

"Fontos, hogy nyerjünk. Nagy meccs volt ez számunkra és az emberek nevetnek talán, mikor azt mondom, ez a Manchester United kultúrája. Mindig gyõzni akarunk, még akkor is, ha már elnyertük a címet. Mindig gyõzni akarunk."

Evra azonban meglepõdött azon, ahogyan az Ágyúsok játszottak: "Az egyik legagresszívebb csapat volt, akik ellen játszottam. Jó volt látni ilyennek az Arsenalt. Kaptak olyan sértéseket, miszerint jó játékosaik vannak, de nem eléggé agresszívek. Elég agresszívek voltak. De én a Manchester Unitedre figyelek és elégedett vagyok azzal, ahogyan a második félidõben reagáltunk, de az eredmény miatt csalódott vagyok."

A tíz, kaput eltaláló manchesteri próbálkozás egyike Evra nevéhez fûzõdik, de nem talált be, így nem tudta növelni eddigi góljainak (4) számát, amire a francia csak mosolyogva reagált: "Csalódott vagyok, mert ismét gólt akartam lõni. De megpróbálom megtenni a Chelsea, Swansea vagy a West Brom ellen."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!