Kulcsemberek: Rafael

Rafa ötödik manchesteri szezonjában egy potenciállal rendelkezõ fiatal játékosból az elsõ csapat rendszeres tagjává fejlõdött.


Az idei szezon elõtt 28 mérkõzés volt a legtöbb, amit a fiatal brazil egy szezon során lejátszott, idén azonban 40 mérkõzésig jutott a jobb bekk poszton, ami jelentõs hozzájárulás etalonjának számít.

Chris Smalling és Phil Jones sérülései - akik szintén bevethetõ opciók a védelem jobb szélén - megkönnyítették Rafael dolgát, hogy magáénak vallja a posztot, de a brazil magabiztosan ragadta meg a lehetõséget.

Vakmerõ elõretöréseivel jobb volt, mint valaha, miközben a pálya másik végén elvégzendõ feladatokban is nagyot lépett elõre.

Õ egy élettel teli játékos - ami soha nem fog változni - de az, hogy éretté vált, azt jelenti, a korábban rá jellemzõ kockázatos szereléseket felváltották a biztonságosabb megoldások. Innen már a határ a csillagos ég!

 


Pezsgõ pillanat: Hiba lenne kihagyni a QPR-nak lõtt bombáját. Ám ez a találkozó arra is jó, hogy illusztrálja azt, hogy mire képes mindkét kapu elõtt, hiszen a gólvonalról is menteni tudott, miközben a szögletek során védte az kaput az egyik kapufához állva. Olyan dolog ez, amit rengetegszer tett a szezon során.

Rafael szezonja három szóban: "Rafa nagy áttörése."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!