Kulcsemberek: Ferdinand

Vannak, akik leírták Rio Ferdinandot, amikor kimaradt a 2012-es Európa-bajnokságra utazó angol válogatottból még akkor is, ha 38 mérkõzésen szerepelt a 2011/12-es szezon során.


Túl öreg, elvesztette sebességét és hajlamos a sérülésre - ezek voltak a vádak ellene. Mennyire nagyon tévedtek ezek az emberek?!

 

Egy évtizeddel manchesteri debütálása után a 34 éves játékos remek szezont élvezett a védelem szívében, miután megtalálta módját hátproblémája kezelésére, mely szezonokon át hátráltatta õt.

Rio boldogan játszott együtt Jonny Evansszel - amikor Nemanja Vidic a szezon korai szakaszában az oldalvonalra kényszerült sérülés miatt - és learatta a babérokat, miközben Sir Alex Fergusonnak megadták azt a luxust, hogy három top belsõ védõ között választhasson, akik közül kétségtelenül Rio volt legjobb formában.

Mindez nem maradt észrevétlen, Ferdinand ismét meghívót kapott a válogatottba közel két évnyi kihagyás után, bár késõbb kénytelen volt nemet mondani Roy Hodgsonnak sérülésre hivatkozva.

 


A legnagyobb bók, amit Ferdinandnak lehet adni, hogy sokszor viszonylag észrevétlenül tette a dolgát, cirkálva a tizenhatoson belül könnyed eleganciával és a rá jellemzõ kiváló helyzekedéssel, miközben ismét harmincnál több találkozó került a lábaiba.

Pezsgõ pillanat: trükkös útnak tûnt az októberi newcastle-i látogatás, azonban Ferdinand makulátlan teljesítménye segített elnyomni a vesélyes Demba Bát és Papiss Cissét, hozzájárulva a lenyûgözõ, 3-0-ás gyõzelemhez.

Ferdinand szezonja három szóval jellemezve: "Még mindig remekel."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!