McCulloch: A Rangers a United skalpjára vágyik

Lee McCulloch, a Rangers játékosa szerint most eljött az idõ, hogy csapatával legyõzzék a Manchester Unitedet, hogy életben tartsák Bajnokok Ligájás álmaikat.


A skót bajnok jövõ héten szerdán látja vendégül Sir Alex Ferguson legénységét a Bajnokok Ligája C-csoportjának ötödik fordulójában, abban a reményben, hogy jobb eredményt tudnak elérni, mint a nyitófordulós döntetlen az Old Traffordon.

 

A Vörös Ördögök mindeddig nem tudtak csúcsformába lendülni a Premier Leagueben, éppen ezért McCulloch lát arra esélyt, hogy a Rangers meglepetést okozva a továbbjutásuk szempontjából létfontosságú gyõzelmet arasson.

 

"Szerintem egy olyan rendszerben játszunk, ami segíthet nekünk abban, hogy legyen keresnivalónk a United ellen. A legnagyszerûbb az lenne, ha gyõzni tudnánk" - kezdte a középpályás.

 

"Nem vagyok benne biztos, hogy bármikor is jó ellenük játszani, mert nagyon erõs együttesrõl van szó már évek óta."

 

"De eddig számos pontot hullajtottak már a bajnokságban, többet, mint amennyit az utóbbi idõben megszoktak, ez pedig egy kis reménnyel kecsegtet minket. Talán pont jókor kerülünk velük szembe, hasonlóan hozzánk nekik is van jópár sérültjük, így rotációs játékospolitikát kell alkalmazniuk."

 

"Talán egy picit fáradtan futnak majd neki ennek a mérkõzésnek, és bár világklasszis játékosaik vannak, megpróbáljuk a saját elõnyünket kihasználni ellenük."

 

 

A Rangers reményei arra, hogy megszerzik a csoport második, még továbbjutást érõ helyét, eléggé lecsökkentek, miután a Valenciától súlyos vereséget szenvedtek az elõzõ fordulóban, így most már a spanyolok a favoritok a Uniteddel együtt a továbbjutásra.

 

A török bajnok Bursaspor még egyetlen pontot se szerzett a csoportban, amely azt jelenti, hogy a Rangers valószínúleg Európa-ligás harmadik helyen végezhet legrosszabb esetben, azonban McCulloch és csapata nem szeretnék elfogadni a vígaszdíjat, és tavasztól az Európa-ligában szerepelni. Természetesen tudják, hogy ehhez elõször a United testén keresztül vezet az útjuk, hiszen ahhoz, hogy legyen még reményük az utolsó fordulóban, Walter Smith fiainak mindenképpen gyõzniük kell a Vörös Ördögök ellen.

 

"Mivel ez egy hazai mérkõzés lesz, ezért szeretnénk a lehetõ legjobb módon kijönni belõle, de gyõzelmi kényszer alatt kell játszanunk" - mondta McCulloch a Rangers News-nak.

 

"Ha azt akarjuk, hogy még legyen bármilyen esélyünk arra, hogy a sorozatban bent maradjunk, akkor mind a három pontot el kell vennünk a Unitedtõl.

 

"Ha megnyerjük az utolsó két mérkõzésünket, elég nagy eséllyel pályázunk rá, hogy ott legyünk a legjobb 16 között."

 

"Bár tudjuk, hogy nem csak egy mérkõzésen múlik a sorsunk, mindkét meccsünkön gyõznünk kell, ami nem lesz könnyû feladat, hiszen a világ egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk. Nekünk azonban erre nem szabad gondolnunk."

 

"Minden azon múlik, hogy mit teszünk meg a gyõzelemért, és a számunkra pozitív eredményért. Még sok minden történhet a csoportban, de nekünk csak magunkkal szabad foglalkoznunk. Minden azon múlik, hogy mi mit fogunk megtenni a céljainkért, de abban biztos vagyok, hogy Ibrox közönsége egy emberként mögöttünk fog állni. Tudják, hogy milyen jó ellenféllel kell szembe néznünk, és hogy mi leszünk az esélytelenebb fél."

 

"Ha úgy tudnánk játszani, ahogy eddig tettük a BL-ben - kivéve a Valencia elleni kihagyást - akkor szerintem jó eséllyel pályázunk egy számunkra kedvezõ eredmény elérésére. A legrosszabb esetben csak a harmadik helyet csípjük el, de szeretnénk minél jobban teljesíteni."

 

TEAMtalk

 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!