Hivatalos: Moyes lesz Sir Alex utódja!

Alig egy nappal azután, hogy a Vörös Ördögök edzõlegendája bejelentette, a szezon végén távozik a Manchester United élérõl, a klub máris megnevezte utódját.


• A Manchester United Igazgató Testülete egyhangúlag jóváhagyta Sir Alex Ferguson ajánlását az új menedzseri státuszra David Moyes személyében.


• Moyes a kormányrudat július 1-én veszi át.


• Elkötelezett, hosszútávú 6 éves megállapodás született.

 

David Moyes Skóciában született 1963-ban, középsõ védõként a Celticben, Cambridge Unitedben, a Bristol Cityben, a Shrewsbury Townban, a Dunfermline Athleticben, a Hamilton Academicalban és a Preston North Endben is megfordult 1980 és 1999 között. Összesen 535 mérkõzésen 46 gólt szerzett. Edzõi pályafutását a Preston North Endnél kezdte, ahol 1998 és 2002 között eltöltött négy évét követõen 2002-ben vette át az Everton irányítását.

 

Munkáját dicséri, hogy 11 éven át meg tudta õrizni posztját, pedig az utóbbi években megtörtént, hogy csaknem két teljes szezont egyetlen igazolás nélkül húzott ki. Trófeát nem nyert, 2009-ben döntõzött az FA-kupában. Legsikeresebb csapatát az idei szezonra építette fel, amely sokáig a Bajnokok Ligájáért folyó harcban is szerepelt csapatával és végül biztos hatodikként fejezi be majd a szezont a Liverpool elõtt.

 

 

Sir Alex Ferguson: "Amikor beszéltünk a jelöltekrõl, egyetlen személy felelt meg igazán minden kritériumnak, egyhangúlag megszavaztuk David Moyest. David egy tisztességes és erõs munkaerkölccsel rendelkezõ, tapasztalt vezetõ. Nagy csodálója vagyok és volt már róla szó 98-ban, hogy a klubhoz jön edzõasszisztensként. Akkor még a pályája elején tartott, de azóta csodálatos munkát végett az Evertonnál. Kétségtelen, hogy minden tulajdonságában megfelel a United irányítására. Nagy izgalommal és szeretettel várjuk õt a Manchester United élére."

 

Sir Bobby Charlton: "Mindig is azt vallottam, õ lehet a klub következõ vezetõje, õ egy igazi Manchester United ember. David Moyes érti azokat a dolgokat, mit jelent egy ilyen különleges klubot irányítani. Elkötelezett vezetõ, akire hosszútávon lehet számítani. Óriási elõnye a ragyogó karaktere, és a fiatalokba vetett hite, mindemellett világszínvonalú edzõ. A Unitedben azt hiszem igazán képes lesz megvalósítania önmagát. Örülök, hogy elfogadta a felkérést, várom, hogy mihamarabb együtt dolgozhassunk vele."

 

Ed Woodward: "David Moyes már bebizonyította, hogy egy kiváló menedzser. Nincs kétségem afelõl, hogy új lendületet hoz a csapatba és az elkötelezett gyõztes mentalitást továbbviszi a klubban. Engem személy szerint lenyûgöz David személyisége és azok a vezetõi tulajdonságai, amelyeket megismerhettünk az elmúlt évek során. Nincs kétségem afelõl, hogy hamarosan szerves részévé válik a United egyedülálló kultúrájának és örökségének."

 

Joel Glazer: "Nagyon örülök, hogy David elvállalta a Manchester United irányítását. Kemény munkamorál és acélos elszántság jellemzi, mely rendkívül értékes ebben a klubban. Ez álltal képes lesz folytatni Alex munkáját és követni a United hagyományait."

 

Avie Glazer: "Talán egy kicsit gyorsnak tûnhet a választásunk, de Alex a legjobb embert ajánlotta a megüresedõ menedzseri székbe. Örömünkre szolgál, hogy Dávid beleegyezett, és elfogadja a munkát az Old Traffordon. Tudom, hogy Ed is nagyon örül az érkezésének és hamarosan megvitatják terveiket a nyári felkészüléssel és az azt követõ címvédõ szezonnal kapcsolatban."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!