Davidnek saját ötletei lesznek

Sir Alex Ferguson szerint nagyszerû csapatot örököl David Moyes és ragaszkodik ahhoz, hogy az új menedzsernek saját ötletei lesznek a játékosok terén.


Moyes hivatalosan július 1-tõl ül le az Old Trafford kispadjára, bár Sir Alex azt várja, már ez elõtt is fellelhetõ lesz Carringtonban, miután hat éves szerzõdést kötött vele a klub.

Ferguson szerint Moyes hamar megérti majd a klub globális méretét, miközben elsõdleges célja mindig is az, hogy a legjobbat hozza ki a csapatból.

 "David hamar rájön majd a klub nagyságára - globális márka, szponzorok száma és hasonló dolgok, bár talán már rájött erre" - mondta a Fõnök pénteken riportereknek. "Neki csak épp bele kell illeszkednie abba. Az elsõdleges maga a csapat lesz, mert anélkül nem jönnek a szponzorok sem. Mindenki tudja ezt is, ez nem kétséges."

"A játékosok jó csapatot alkotnak és szeretne még ehhez a kerethez hozzátenni játékosokat, ebben biztos vagyok. Saját ötletei vannak, ami jó. Jó lesz õ itt."

Sir Alex Ferguson ismét megerõsítette, David Moyes volt az elsõdleges választás arra, hogy helyére lépjen.

"Egyesek olyanokat kérdeztek tõlem játékosokról, akik még nem is dolgoznak menedzserként, hogy szerintem egy napon majd a Unitedet vezetheti-e az illetõ. A labdarúgás már csak ilyen iparág" - magyarázta a skót kiválóság.

"Brendan Rodgersrõl is hallottam egy csodálatos statisztikai adatot, aki még egy éve sincs a Liverpoolnál, de õ a 30. leghosszabban posztját betöltõ menedzser Nagy-Britanniában. Elképesztõ."

"Amikor értékeljük az itteni munkát, akkor olyan valakit kell keress, aki elõtt hosszú élet áll és aki megtapasztalta azt, milyen hosszan vezetni egy klubot, mert ez kell ide is. És ez az, amiért David mindenki más fölött állt."

 


Arra a kérdésre, hogy szerinte Moyes hosszas idõszakot élvezhet a Unitednél, Sir Alex így felelt: "Remélem így lesz. Ennél a klubnál tudod ezt megtenni, mert ez a klub nagy hûséget mutatott menedzserei iránt."

Moyes számos tapasztalt tagtól kaphat majd tanácsokat, hiszen Sir Alex megerõsítette, Ryan Giggs, Paul Scholes és Nicky Butt fontos szerepet játszanak majd a klub jövõjében.

"Egy ideje létrehoztuk már ezt. Régóta tervezzük azt, hogy Scholes, Giggs és Nicky Butt az edzõi stáb részét képezzék."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!