Robin címekre vágyik

Robin van Persie még mindig a felhõk között jár azok után, hogy megnyerte elsõ Premier League címét és a holland talizmán a következõ szezonban megvédené a trófeát.


A Manchester United csatára rendkívülit teljesített a Vörös Ördögöknél elsõ szezonjában és 25 góljával nagyban segítette csapatát ahhoz, hogy visszaszerezzék a bajnoki címet a Manchester City-tõl.

Szerdán pedig a Sir Matt Busby Év játékosa, valamint a szezon legszebb gólja címét is haza vihette és bár nyilvánvalóan örült, a 29 éves támadó jobban értékelné, ha újabb címet szerezhetne csapattársaival.

"Remek dolog, de nem ez a fõ cél, hanem hogy címeket nyerjünk a csapattal" - válaszolt Robin az MUTV-nek, amikor az elnyert egyéni díjakról kérdezték õt.

"Ez a bajnoki cím boldoggá tesz, de most már többet akarok, mert nagyszerû csapat vagyunk és a mentalitás pedig hihetetlen. Mindent tudunk a fociról, keményen dolgozunk egymásért és hiszem, hogy még több trófea jön."

"De hihetetlen érzés. Olyasmi, mintha minden nap a felhõk között járnál. Vannak pillanatok, mint amikor vezetsz, zenét hallgatsz és boldogságot érzel tõle, olyan ez is, mikor arra gondolsz, hogy 'igen bajnokok vagyunk, megcsináltuk."

 


Megnyerve elsõ bajnoki címét azt követõen, hogy az Arsenal csapatánál 8 évig ez nem sikerült, érthetõ volt, hogy van Persie az egyik legnagyobb ünneplõ volt ezen a héten. Azonban a tavaly nyári igazolás elmondta, vegyes érzései vannak Sir Alex Ferguson távozása miatt.

"Vegyes érzelmeim vannak, mert õ hozott ide" - magyarázta a holland. "Bár csak egy éve vagyok itt, ez az év olyan volt, ami során hatalmas hatást gyakorolt rám a menedzser azzal, ahogy dolgozik és amilyen személyiség."

"Jobban ismerjük õt, mint sokan mások. Úgy tekint ránk, mintha saját fiai lennénk, mindig véd minket, nagyon segítõkész, pozitív személyiség és hihetelen találkozókat tart. Öröm hallgatni a szavait és amiket mindig mond."

"Elõzõ héten, amikor bejelentette visszavonulását, az egy szomorú nap volt, de egy csodás évünk volt. Ez az, amire szeretnék gondolni és úgy visszaemlékezni rá, aki nagyszerû egyén és hihetetlen menedzser."

 

Mikor arról kérdezték, következõ idõszakra mik a tervei, a holland így felelt: "Jövõre? Duplázni fogunk!"

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!