West Bromwich Albion 5-5 Manchester United

Elképesztõ mérkõzéssel, ám csak egy döntetlennel búcsúztatták Sir Alex Fergusont játékosai.


Tagadhatatlan, a gála nem maradt el Sir Alex Ferguson és Paul Scholes búcsúztatására, azonban a vége kicsit csúfosra sikeredett.

Pedig jól indult a találkozó és Javier Hernandez beadása után Shinji Kagawa már a 6. percben elõnyhöz juttatta a Unitedet, amit Antonio Valencia szélrõl, keményen belõtt labdája után egy Olsson-öngól meg is duplázott.

A Vörös Ördögök remekül játszottak a találkozó elejétõl kezdve, a West Bromnak esélyei sem akadtak, majd a 30. percben Tom Cleverley passza után már Alex Büttner is feliratkozott a gólszerzõk közé. 3-0 félóra után, joggal hihette minden manchesteri drukker, itt akár nagy zakót is szabhat a csapat a birminghamiekre.

Sõt, a 39. percben Valencia középre gurítása után Hernandez lábában maradt a gól, hiszen lövése elkerülte a kaput.

Egy perccel késõbb Büttner adta el a labdát saját térfelén úgy, hogy a hazaiak emberelõnybe kerültek a támadóharmadukban, amit ki is használtak, miután Morrison megelõzte Phil Jonest és közelrõl lõtt a hálóba, 1-3.

Ráadásul a félidõ utolsó pillanatában Jones hibája után közel kerültek a hazaiak ahhoz, hogy egy gólra feljöjjenek, de Jonny Evans óriásit mentett az utolsó pillanatban Long elõl.

A második játékrészre jött Lukaku, aki Jones újabb hibáját az 50. percben kihasználta és remek találattal hozta fel csapatát 2-3-ra.

A bekapott gól felébresztette a Vörös Ördögöket és azonnal helyzettel reagáltak, Valencia visszagurítása után Anderson lõtt 17 méterrõl, de Foster hárított. Nem úgy az 53. percben, amikor az ecuadori passzát Robin van Persie lõtte 7 méterrõl a kapuba, ismét kétgólos elõnybe hozva a vendégeket.

Ami tíz percnyi játék után ismét három gólra nõtt, a csereként beálló Ryan Giggs beadását a kapu torkában álló Hernandez kotorta a hálóba, 5-2-re módosítva az eredményt.

Ekkor - jogosan - azt gondolhattuk, ez a mérkõzés zsebben, ráadásul sok gólt lõve, jöhet Adnan Januzaj. Aki készülõdött is, Sir Alex már a kispadnál magyarázta a fiatal belgának, mi lesz a feladata.

De közben a West Brom kezdett éledezni, elõbb Olsson lõtt 3 méterrõl (!!!) kapu fölé, majd Dorrans lõtt ugyanígy, csak õ jóval távolabbról. Lukaku 17 méterrõl próbálkozott, csupán centiket tévedett, labdája elsuhant a jobb alsó mellett, majd a Chelsea-tõl kölcsönben lévõ csatár passzát követõen Dorrans próbálkozása szállt ismét kapu fölé.

A 81. percben Rosenberg ugratta ki Lukakut, Evans lekésett a támadóról, aki a kimozduló Anders Lindegaard mellett lõtt a hálóba, 3-5. Sõt, ugyanabban a percben egy gólra jött fel a WBA, miután a zavarodott United védelmet Mulumbu törte meg. Egy perc alatt két gólt kapott a bajnok.

Négy perc volt hátra a rendes játékidõbõl, amikor Büttner számolta el magát, Fortuné sután találta el a labdát, az Evanst váltó Rio Ferdinand pedig nem vette fel még a mérkõzés ritmusát - lemaradt emberérõl - és Lukaku közelrõl bekotorta a labdát Lindegaard kapujába, 5-5.

Próbált felébredni a vendég gárda, de a mély alvásból nem sikerült és Ferdinand újabb hibája után még a döntetlen is veszélybe kerülhetett volna, ha a hazai játékos jobban találja el a játékszert.

Ha így bukta volna el a csapat a bajnokságot, az nagyon fájó lett volna, bár Sir Alex megérdemelte volna, hogy csapata gyõzelemmel búcsúztassa Õt, azonban erre a produkcióra sem mondhatni, hogy nem volt méltó lezárása egy páratlan menedzseri karriernek.

 

Premier League, 38. forduló

West Bromwich Albion 5-5 Manchester United

The Hawthorns, 

 

Vezette: Michael Oliver

 

WBA: Foster - Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell(Lukaku 46.) - Yacob, Mulumbu - Dorrans, Morrison(Fortuné 79.), Brunt - Long(Rosenberg 79.)

Nem használt cserék: Myhill, Dawson, Popov, Tamas

 

United: Lindegaard - Valencia, Jones, Evans(Ferdinand 83.), Büttner - Carrick, Anderson, Cleverley(Giggs 60.) - Kagawa(Scholes 69.), Hernandez, van Persie 

Nem használt cserék: De Gea, Vidic, Evra, Januzaj

 

Gólszerzõ: Morrison 40', Lukaku 50', 80', 86', Mulumbu 81' illetve Kagawa 6', Olsson 9' (öngól), Büttner 30', van Persie 53', Hernandez 63'

 

Sárga lap: Scholes

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!