Ifjú Titánok: Davide Petrucci

Jó hír a United szurkolók számára, hogy a fiatal olasz középpályás, Davide Petrucci hamarosan visszatérhet a pályára. Ismerkedjünk meg egy kicsit az ifjú titánnal.


Ravel Morrison, Paul Pogba és Magnus Eikrem mellett a 19 éves Petruccit tartják a klub egyik legnagyobb ígéretének. A fiatal játékos térd problémái miatt azonban majdnem 1 évre az oldalvonalon túlra kényszerült, de most úgy tûnik, November 23-án, a Manchester City elleni tartalék meccsen térhet vissza.

 


 

Elevenítsük fel, hogy is került Petrucci az Old Traffordra 2008-ban (Jaap Stam ajánlásával), illetve milyen posztokon játszik, miylen képességekkel, készségekkel rendelkezik:
 

San Basilio negyedben, Róma külvárosában született és nõtt fel. A 2007/08-as szezonban Petrucci 19 mérkõzésen 14 gólt szerzett a Roma fiataljai között, majd az olasz U17-es válogatottba is bekerült, de úgy döntött, nem ír alá profi szerzõdést a klubbal az olasz jogszabályok és Bruno Conti elnök kedvezõtlen ajánlata miatt, és inkább a Unitedet választotta. Conti nagy hûhót kavart az ügy köré, de Petrucci volt, aki szabad akaratából így döntött.
 

„A Roma a minimális összeget ajánlotta nekem a szerzõdésben, anélkül, hogy egyáltalán letisztázták volna, hogy 3 vagy 5 évre szól.” – mondta Petrucci.
 

„Kértem egy kis idõt, hogy átgondolhassam, mert a Manchester United is tett egy ajánlatot közben, de a Roma csak 3 napot adott nekem a gondolkodásra, és a keretbõl is kihagytak. A Roma tehát bezárta az ajtót elõttem, de a Man United kinyitott egy másikat.”
 

 

Petrucci nagyszerûen kezeli a labdát, és igen sokoldalú középpályás, ezért Paul McGuiness több helyen is számított rá. Volt, hogy mélyebben hátra kellett húzódnia, volt, hogy támadó középpályást játszott, és néha a kedvenc posztján, visszavont csatárként is szerepelhetett Fabian Brandy és Federico Macheda mögött. Ez utóbbi poszt miatt sokan Francesco Tottihoz hasonlítják játékstílusát.

 

A fiatal játékos nagyszerû technikai tudása mellett sokoldalúságáról is tett már tanúbizonyságot: remekül játszik irányítóként, nagyszerûen készíti elõ a helyzeteket társainak és fantasztikusan lõ távolról. Ha kell épít, ha kell rombolt. Remekül tálal a társak elé, akár úgy is, hogy nem néz föl passz közben. További erõssége a Beckham-féle „kifli”  ívû szabadrúgás. Tottival ellentétben azonban Petrucci higgadt, képes megtartani a labdákat és szabályozni a támadások lendületét, ütemét, és sokakat Bobby Charltonra emlékezteti a sebessége. Nagyszerû testfelépítése van, az utóbbi idõben sokat fejlõdött fizikailag, így attól sem ijed meg, ha ütköznie kell a labdáért.
 

Ha Dimitar Berbatov teljesítménye továbbra is ilyen szeszélyes marad, és Paul Scholes sem fogja bírni, hogy hetente többször szerepeljen, akkor ez a fiú kettõs fenyegetést jelenthet az ellenfélre, akár saját posztján, akár irányítóként.

Feltételezhetõen hamarosan láthatjuk az ifjú olasz tehetséget pályára lépni az elsõ csapatban is, ha januárban nem érkezik minõségi középpályás, aki miatt háttérbe kerülne.

 

 

 


manutdoffside

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!