Kulcsemberek: Van Persie

Míg az utóbbi évek számos igazolását fiatal csikónak nevezhetjük, akikben ott volt a potenciál, addig Robin van Persie maga volt a telivér.


A regnáló PFA és FWA Év játékosa egyszerû üzenettel érkezett az Arsenal csapatától: "Azt hiszem, ez a tökéletes klub számomra." Zökkenõmentes integrációja pedig gyorsan érvényesítette is ezt a nézetet. A nagy meccseken õ jelentette a különbséget, õ szerezte a gyõztes gólt az Anfielden, egy gólt szerzett, kettõt elõkészített a Stamford Bridge gyepén, az egykori klubja ellen õ lõtte az elsõ gólt és a Manchester City ottonában az õ, utolsó pillanatokban szerzett gólja segítette csapatát a gyõzelemhez.

Több õ, mint egy nagyon-nagyon jó góllövõ, van Persie neve összeforrt a United támadásaival és minden módon megmutatta klasszisát. Azonnali hatása és fõszerepe az idei szezonban révén a szurkolók megválasztották az Év játékosának is.

 


Pezsgõ pillanat: Volt sok, de dráma és fontosság tekintetében a decemberi városi derbi ráadásában lõtt góljának kell lennie. Döntõ fontosságú volt, hogy Samir Nasri beleért a holland szabadrúgásábe, a labda így jutott Joe Hart kapujába, van Persie pedig a városi derbik mondáiba.

Robin szezonja három szóban: Õ a különbség.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!