Carrick: Fontos a stabilitás

Michael Carrick szerint Anglia elõnyt kovácsolna abból, ha hosszú távú szövetségi kapitánya lenne épp úgy, ahogyan a Manchester United tette azt Sir Alex Ferguson idejében.


Ferguson 26 év fél év után a szezon végeztével fejezte be manchesteri menedzseri munkásságát és utódja, az Everton eddigi menedzsere, David Moyes szintén hosszú idõn át, 11 évig volt a liverpooli Kékek vezetõje.

1986 óta, amióta Fergusont kinevezték a Vörös Ördögök élére, az angol válogatott ezzel szemben 9 szövetségi kapitánnyal és három megbízott kapitánnyal készült a mérkõzésekre Bobby Robsontól egészen Roy Hodgsonig.

Az írek és a brazilok elleni barátságos mérkõzésekre készülvén Michael Carrick elmondta, egy kapitány hosszan tartó munkája javíthat a nemzeti csapat sorsán.

"Úgy gondolom, a stabilitás a labdarúgás minden szintjén segít, legyen szó klubról vagy válogatottról" - mondta a 31 éves középpályás. "Csak meg kell nézni David Moyes-t, mit ért el az Evertonnál oly hosszú idõ alatt."

"Ez egy bizonyos kényelmet kölcsönöz, mindenki tudja, hol áll és egy kis folytonosságot ad."

 


Carrick arról is beszélt, hogy a United játékosok nagyon várják az új kihívást, miután megünnepelték a huszadik bajnoki címüket.

"Ami történt, megtörtént. Túlléptünk azon, ezekre a meccsekre, valamint a következõ szezonra koncentrálunk, nem nézhetsz vissza sokáig."

"Élvezheted, mi is élveztük ezt, meg is ünnepeltük, de eleget ünnepeltünk és itt az ideje továbblépni."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!