Johnsen tanácsa Jonesnak

Ronny Johnsen szerint Phil Jones hosszú távú karrierje szempontjából mindenképpen elõnyös, hogy több poszton is kipróbálhatja magát a sokoldalú angol válogatott.


Jones a tegnapi 1-1-es döntetlennel végzõdõ Anglia-Írország barátságos találkozó második félidejében állt be a jobbhátsó posztra. Bár játszott már középpályásként is, de kedvenc posztja a védelem közepén van, ahogy kiderült Jones eddigi nyilatkozataiból.

 

Roy Hodgson és Sir Alex Ferguson egyaránt hangsúlyozták már több alkalommal, hogy a 21 éves játékos kiváló középhátvéd. Johnsen szerint, aki a Unitedben eltöltött évei alatt gyakran képviselte hazáját a válogatottban, nem gond, ha Jones több poszton is kipróbálhatja magát, különös tekintettel fiatal korára.

 

A United legendája a vasárnapi Real Madrid elleni találkozó elõtt mondta el véleményét Jones több poszton való szereplésével kapcsolatban.

 

"Én is játszottam anno a középpályán, különösen ha Keano [Roy Keane] sérült volt" - mondta a ManUtd.com-nak.

 

"Én 25 évesen még csatárként is szerepeltem, de a védelemben voltam legtöbbet és nagyon élveztem, hogy belekóstolhattam abba, milyen a pálya különbözõ részein harcolni. Philnek sem kell aggódnia, csak a hasznára válik, ha több poszton is kipróbálja magát. Annyira fiatal még, és így van alkalma legalább tapasztalatot gyûjteni."

 

 

Johnsen, aki része volt 1999-ben a Vörös Ördögök legendás sikerének, úgy gondolja a sokoldalú játékosok számára meg kell teremteni arra az esélyt, hogy megtalálja igazi helyét a modern futballban.

 

"A játék mindig fejlõdik és szükség van a változatosságra. Néha van olyan, hogy valaki késõbb találja meg, hol tud igazán a maximumon teljesíteni, de olyan is van, hogy egyszerûen kényszerbõl kell más poszton játszania. Remek dolog az, ha egy csapatban több kreatív játékos is van, és bárhol tudnak játszani, ha az edzõ úgy látja jónak."

 

"Mindenképp úgy gondolom, fõleg fiatalkorban nagy hasznára válik, és rengeteg tapasztalatot szerezhet az a játékos, aki más poszton is lehetõséget kap, mint a megszokott. Ez az egyik legfontosabb tényezõ a modern futballban és a modern futballisták játékában."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!