Neville: Fontos az angol mag

Gary Neville szerint a Manchester Unitednek különösen ezekben az átmeneti idõkben elengedhetetlen, hogy fiatal angol játékosok alkossák a csapat magját.


Phil Jones, Chris Smalling, Tom Cleverley és Danny Welbeck mindannyian rendszeres tagjai voltak az elsõ csapatnak az idei gyõztes szezonban, összesen 118 alkalommal léptek pályára a 2012/13-as idény során. Miután Neville megállapította elõrehaladásukat, az egykori védõ fényes jövõt vízionál.

A Vörös Ördögök legendája azonban úgy véli, 1-2 bíztató szezont követõen ennek a tehetséges csoportnak most kell lépnie és bebetonoznia helyét az új menedzser, David Moyes irányítása alatt, példaként felhozva olyanokat, mint David de Gea, Jonny Evans és Rafael da Silva.

"Rendkívül fontos, hogy angol fiatalok legyenek a klubnál, akik potenciállal bírnak" - mondta Gary a Manutd.com-nak. "Ezeknek a játékosoknak fejlõdiük kell, jobbá kell válniuk. Miután megnyerték a címet, immár bajnokok; ebbõl bizalmat kell nyerniük és ismét akarniuk kell a sikert."

"Sokkal érettebbnek kellene érezniük magukat a tavaly elvesztett és az idén visszaszerzett cím után. Két évet lenyomtak, ez már a harmadik, amikor valóban teljesíteniük kell és Manchester United játékossá kell válniuk."

"A fiatal játékosokon ott a nyomás, de mivel fiatal vagy, így sok elmaradást elnéznek még. De a következõ évben már 22-23 évesek lesznek és sokkal kiegyensúlyozottabb alapot kell hozniuk, egyre rednszeresebben kell játszaniuk az elsõ csapatban."

"Bizonyos szempontból ezt láthattuk Jonny Evanstõl, vagy Rafaeltõl, aki pár szezon során sokszor került ki-be, most pedig már az elsõ számú a posztján. Vagy például David de Gea, aki Anders Lindegaard cseréje is volt, most pedig õ az elsõ kapus."

"Láttunk fiatal játékosokat, aki megtették ezt a lépést, most pedig Phil Jones, Chris Smalling, Danny Welbeck és Tom Cleverley kerül abba a helyzetbe, hogy teljesértékû játékosokká válnak."

 


Jelenlegi szerepében, mint az angol válogatott edzõje, Gary remek helyzetben van, hogy elemezni tudja a United fiataljait és a triplázást nyerõ csapat tagja észrevette, minden egyes alkalommal nõtt a játékosok önbizalma és tapasztalata.

"Minden alkalommal nõttek és meglátod bennük az érettséget. Welbeck hihetetlen sokat fejlõdött, Phil Jones-t nem sokat láttuk a válogatottban, Chris nagyszerû volt Montenegró ellen és Tom pedig szinte minden mérkõzésen igazán jól tette a dolgát."

"De nem csak a Manchester United, hanem más klubok fiataljairól is jókat lehet mondani. Csak remélni lehet, hogy kiegyensúlyozott focit tudnak hozni, amivel kiváló angol játékosokká válnak."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!