Welbeck világbajnoki álma

Danny Welbeck reméli, a következõ szezonja sikeres lesz a Manchester Uniteddel, amely segítene neki megvalósítani álmát és képviselhetné Angliát a jövõ évi, Brazíliában megrendezendõ világbajnokságon.


A Vörös Ördögök csatára egyszer olyan szamba sztárokat bálványozott, mint Ronaldo, Rivaldo vagy épp Ronaldinho, akik az utcákon fociztak gyerekként. Miután Danny az utóbbi években már szerepelt a 'háromoroszlánosok' válogatottjában, izgatott, hogy jövõre elutazhasson hazájukba, a labdarúgás legnagyobb versenyére.

Azonban két akadály is útjában áll. Elõször is Angliának ki kell jutnia a világbajnokságra, másodszor pedig biztosítani kell helyét a repülõn azzal, hogy az új menedzser irányítása alatt remekel a Unitedben.

"Nagyon fontos, hogy kvalifikáljuk magunkat" - magyarázta Danny. "Olyan hely ez, ahol mindenki ott akar lenni, minden labdarúgó a világbajnokságon akar szerepelni. Senki nem akarja kihagyni."

"Válogatott pályafutásam elég szépen alakul, sikerült megbirkózni a nemzetközi labdarúgással. Természetesen segít, hogy a Unitedben játszom, ahol mindig lesz nyomás. De nem engedheted meg magadnak, hogy visszatekints. A véleményem az, hogy ha vége egy meccsnek, már a következõre kell figyelni."

 


"Biztosra akarok menni abban, hogy erõs igényem lehet egy csatár posztra a világbajnokságra utazó keretben és tudom, ehhez legelõször egy jó Premier League szezonra lesz szükség. Rendszeresen játszanom kell a Unitedben, gólokat kell lõnöm, kiegyensúlyozottan kell szerepelnem."

Mint Welbeck elismeri, gólok szerzése kulcsfontosságú, és miután az elõzõ szezon során csak kétszer sikerült betalálnia az ellenfelek hálójába, tökéletesen tisztában van azza, hogy jövõre fejlõdnie kell ebben.

De ahelyett, hogy azzal magyarázná a kevés gólját, hogy õ sokszor inkább a szélen szerepelt, a United csatára inkább optimista a kérdés megoldásában.

"Olyan terület ez, amitõl javulást akarok. Ha úgy kell segítenem a csapatomon, hogy más poszton játszom, megteszem. De a célom az, hogy akár a széleken szerepelve is gólérzékenyebb legyek. Az a csapatnak is kedvezne. Minden csatár tudja, ha megkapják a lehetõségüket, élniük kell vele."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!