Rooney csodás gólt lõtt Brazíliában

Wayne Roone látványos találatával szerezte meg a vezetést Anglia, a végül 2-2-es döntetlennel záródó Brazília elleni barátságos találkozón.


A mérkõzésen Michael Carrick és Phil Jones is kulcsfontosságú szerepet töltöttek be Roy Hodgson csapatában, Rooney pedig a válogatottban lõtt 36. szemet gyönyörködtetõ találatával szerezte meg a vezetést a 78. percben a Háromoroszlánosoknak.  Viszont a hazaiak válasza sem váratott magára sokáig a 82. percben Paulinho találatával kiegyenlített a brazil gárda.

 

 

A Vörös Ördögök egykori legendás kapusa Edwin van der Sar szerint - aki a napfolyamán régi fényében tündökölt az Old Traffordon, a Real Madrid elleni legendák párharcában - Rooneyra túl nagy nyomás nehezedik a válogatottban.

 

Van der Sar határozott véleménye, hogy Rooney a vele szembeni túlzott elvárások miatt, könnyû célpontja a kritikáknak, ugyanakkor minden elismerést megérdemel azért, amit eddig letett az asztalra.

 

"Hatalmas nyomás helyezõdik rá, mivel tõle várják, hogy világbajnokságot vagy Európa-bajnokságot nyerjen az angoloknak."

 

"Könnyû ismét õt szapulni. Nem sikerülhet mindig mindenkinek minden szezonja kiválóan. Talán tavaly egy kicsit Robin van Persie árnyékába került, de észre kellene venni azt a kemény munkát is, amit a csapat érdekében végzett."

 

Az egykori holland kapus szerint Wayne Rooney továbbra is fontos része kell, hogy legyen a Manchester Unitednek, még akkor is, ha Van Persie felülmúlta õt idén, gólok tekintetében.

 

 

"Nem mindig csak a gólrekordok számítanak. Találatok tekintetében talán ez egy gyengébb szezon volt a számára, és az utolsó mérkõzéseken sem szerepelt, azonban nagyon is fontos õ még a Unitednek" - mondta Van der Sar a BBC-nek.

 

"Az angol játékosok többnyire Angliában szeretnek maradni, hogy a megszokott közegben játszhassanak. És ez így is van jól, mivel  a bajnokságban  tradicionális nagy klubok szerepelnek, és a mérkõzéseken mindig tömve vannak a lelátok."

 

"Most ugyan új menedzser érkezik és a szakmai stáb nagy része is lecserélõdik, ami jelentõs változással jár a Manchester Unitednél, de ezek ellenére sem hiszem, hogy van olyan klub, amelyben jobb légkör uralkodna, mint a Unitedben."

 

Egyéb forrás: bbc.co.uk


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!