Hol van már a tavalyi nyár?

Annak ellenére, hogy a Manchester United új menedzserrel vág neki a következõ szezonnak, sokkal nyugodtabb lesz az idei nyár Robin van Persie számára, mint amilyen a tavalyi volt.


Tizenegy hónappal ezelõtt a holland csatár bejelentette, távozni kíván az Arsenal csapatától, majd végül az Old Traffordon kötött ki.

Ez a döntés hamar beigazolódott, hiszen van Persie bajnok lett új csapatával és a gólkirályi címet is ismét elhódította. Visszatekintve, a holland elmondta, a tavalyi nyár igen hullámzó idõszaka volt életének.

"Nehéz volt, mert nem csak én döntöttem arról, hol folytatom" - mondta Robin az MUTV-nek. "A korábbi klubomtól is függtem és persze ilyen esetekben az igazgatók döntése is mindig fontos."

"Kicsit olyan volt, mint egy hullámvasút. Néha jó napok voltam, máskor rosszak. Nem igazán tudod, mire számíts, mert gyorsan változnak a dolgok. Rendszerint a játékostól és két csapattól függ ez, de az én esetemben még két másik csapat is részt vett."

"Az egyik a Manchester City, a másik a Juventus volt. Szóval kissé zaklatott idõszak volt, de az elsõ naptól kezdve ezt az átigazolást akartam. Sir Alex és én tudtuk, hogy ez göröngyös út lenne, de úgy vélem, ez is megmutatta, ha valamit nagyon akarsz, akkor nincs lehetetlen. Örülök, hogy megtörtént."

A holland átigazolása nagyban köszönhetõ a két menedzser - Sir Ales Ferguson és Arsene Wenger - hosszas megbeszéléseinek, és élénken él Robin emlékeiben az a pillanat, amikor megtudta, hogy az üzlet végbe mehet.

 


"Éppen Hollandiával készültünk egy meccsre. Nem lehetett használni a telefonokat, de én rajta tartottam a szemem. Amikor hallottam a telefon rezgését, ránéztem és az ügynököm üzenetét láttam, amiben ez állt: Az üzlet kész, élvezd a meccset!" 

"Nagy megkönnyebbülés volt és még a telefon használatáért sem büntettek meg! Furcsa volt, mert miközben meccsen voltam, bejelentették a TV-ben is, amirõl én nem tudtam - azt hittem, csak én tudom. Onnantól aztán minden gyorsan ment."

"A következõ napon orvosi vizsgálatra kellett jönnöm. Brüsszelbõl vonattal mentem Londonba, összeszedtem pár dolgot és már mentem is Manchesterbe. A következõ másfél nap igen mozgalmas volt, megvolt az elsõ edzésem is, majd két nappal késõbb már az Everton ellen játszottunk."

"Amikor új suliba mész és kb. tizenkét éves vagy, korán felébredsz, nagyon izgatott vagy, hogy lásd az új osztálytársaidat. Nagyon hasonlított ehhez az átigazolásom, még úgy is, hogy legtöbbjüket ismertem. De mégis olyan volt. Megjöttem, mindenkivel kezet fogtam, volt néhány viccelõdés és mosoly, szóval jó érzés volt elsõ naptól kezdve."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!