McGuinness, Moyes kinevezésérõl

A United Akadémiájának vezetõedzõje, Paul McGuinness exkluzív interjújában beszél többek között arról, hogy már a 90-es évek közepe óta tisztában van David Moyes vezetõi képességeivel.


McGuinness teljes mértékben támogatta a skót tréner kinevezését Sir Alex Ferguson helyére. Az akadémia vezetõedzõje arról is beszámolt, hogy már régebben is próbálták Moyest az Old Traffordra csábítani, de akkor a nem megfelelõ idõzítés meghiúsította tervüket.

 
McGuinness a ManUtd.com-nak adott interjújában elmondja, hogy támogatta az Everton menedzserének érkezését, de bevallja, arra számít, hogy Sir Alex továbbra is szerves része lesz az ifjúsági csapat életének.
 
Paul együtt járt edzõi tanfolyamra a United új menedzserével, és már akkor említette Sir Alex Fergusonnak, hogy le kellene igazolni a klubhoz az akkor még Prestonban edzõsködõ Moyes-t.
 
"David Moyes már valószínûleg sokszor figyelte a fiataljainkat és a tartalékokat. Láthattuk õt az U21-es mérkõzéseken is. Feltehetõen eddig senki sem tudta, hogy én voltam az elsõ aki, már anno szívesen látta volna õt az Old Traffordon."
 
"Moyes már bizonyított Skóciában. Megemlítettem Sir Alexnak, hogy jó lenne Moyest elhozni és õ azt mondta ismeri az édesapját, jó családból származik, ha jónak látom, próbáljam meg elhozni. Ekkor felhívtam és õ ezt mondta: 'Remek lenne, és nagyon hízelgõ ajánlat, de épp ezen a héten neveztek ki a Preston segédedzõjének, így nem hagyhatom el õket'. Erre azt válaszoltam: 'Rendben, megértem és köszönöm a választ.' Utána került elõször képbe Warren Joyce. Azt hiszem, akkor még a Burnley-ben játszott."
 
Moyes igen határozott elképzelésekkel indított az Old Traffordon, de McGuinness meg van gyõzõdve arról, hogy be fogja bizonyítani jó választás volt személye, a Manchester United élére.
 
"Ez a klub egy nagy család, és nekem valahogy van egy olyan érzésem, mivel õ is skót, mintha Sir Alexnak egy rokona venné át a helyét, aki azonos értékekkel rendelkezik mentalitás és munkamorál területén. Nyilván vannak saját elképzelései és aszerint végzi majd a dolgát, de ez egy rendkívül izgalmas, új korszakot ígér a United történelmében. Abban viszont biztos vagyok, hogy megtartja azokat a szempontokat és értékeket, melyet történelme során a klub képviselt."
 
 
"Bár kétségtelen, hogy Sir Alex személye hiányozni fog, de õt ismerve sokáig jelen lesz még a labdarúgás világában. Szeretném azt hinni, hogy ott fogom látni még minden meccsünkön. Tudom, hogy nem fogja kielégíteni csupán a lóversenyek izgalma. Minden esetre kíváncsian várom, hogyan tölti majd a nyugdíjas éveit."
 
"Vajon hogyan birkózik meg annak az élménynek a hiányával, hogy csaknem minden évben a magasba emelhetett egy trófeát, nem hiszem, hogy ezt bármely más verseny izgalma is pótolni tudja. Így biztos vagyok abban, amíg csak teheti ott lesz a Vörös Ördögök nagy pillanatainál."
 
"Mióta csak ismerem, fenomenális munkamorállal bírt. Soha nem tudott megülni a babérjain. Biztos vagyok abban, hogy amikor csak teheti, hódol a futball iránti szenvedélyének, ott lesz minden meccsen, még a tartalékok mérkõzésein is, és ha õ megjelenik az ifi csapat edzésein biztos, hogy óriási inspiráció lesz majd a srácok számára."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!