Zaha megvétele hû a hagyományokhoz

David Gill szerint az, hogy megvásárolták Wilfried Zaha játékjogát, az a Manchester United azon hagyományait követte, melyek az angol játékosok mindenkori erõs jelenlétére utalnak.


A Vörös Ördögök leköszönõ ügyvezetõje utolsó igazolását hozta tetõ alá a trükkös szélsõ megszerzésével és úgy véli, ez az üzlet nagyon izgalmas vállalkozás a Barclays Premier League bajnoka számára.

"Nagyon érdekes, hogy az utóbbi idõkben az angol válogatottban öt játékosunk is ott van, ami nagyon jó számunkra" - mondta Gill a klub új, hivatalos évkönyvében, a Champions 20|13-ban.

"A Manchester United gerince mindig is ilyen volt. Matt Busby-ban megvolt ez, Sir Alex magába nevelte ezt - ez a keverék a brit, angol és a külföldi játékosok között mindig is jellemezte a klubot."

"Nagy tanulási idõszak lesz ez [Zaha] számára, ezt tudja õ is. De azt hiszem, egy izgalmas Manchester United játékossá válik majd, így látjuk mi. Õ valami más. Képes lerázni az ellenfelet, középen és szélen is tud játszani. Nagyszerû igazolás számunkra."

 


A januári átigazolás után Zaha még visszakerült a Crystal Palace-hoz, ahol a szezon végéig kölcsönben szerepelt és rengeteget segített a Sasoknak abban, hogy kiharcolták a Premier League indulási jogot.

"Látva azt, hol tartott a csapatunk, nem volt megfelelõ az, hogy januárban itt maradjon" - folytatta Gill. "Jobb volt számára az, hogy továbbra is a Palace-ban szerepelt, mielõtt nyáron hozzánk csatlakozott volna. Ez volt a feltétele az üzletnek. Olyan játékos õ, akit ismertünk és akit Alex figyelemmel kísért. Néztük õt és sokszor küldtünk megfigyelõket a Championshipbe miatta és úgy gondoltuk, kora és a benne rejlõ potenciál miatt megfelelõ lesz számunkra még úgy is, hogy egyelõre sok szempontból nagyon nyers játékos, mit amilyenek a fiatalok."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!