Háttérinfók Vareláról

Guillermo Varela most érkezett a Penaroltól a Vörös Ördögökhöz, eddig nem nyilvános összeg fejében.


A ManUtd.com felfed néhány értékes információt a United elsõ nyári igazolásáról, miután a dél-amerikai játékos aláírta ötéves szerzõdését az Old Traffordon..
 
Milyen játékos õ?
Egy gyors, agresszív jobb hátsó védõ, aki valóban remek a posztján. Nem egy klasszikus dél-amerikai védõ, mivel elõszeretettel csatlakozik a támadásokhoz is. 
 
Mik az erõsségei?
Erõs, határozott, nehéz kibillenteni a nyugalmából, remekül koncentrál. Összességében elmondható róla, hogy egy igazán hatékony védõ, aki remekül olvassa a játékot is, ésszel játszik, figyel a pályán.

Min kell javítania?
Gyorsasága lehetõvé teszi, hogy csatlakozzon a támadásokhoz, de támadó munkáján kell még legtöbbet dolgoznia új edzõivel.
 
Miért nem jutott rendszeres játéklehetõséghez a Penarolnál?
Új edzõ, Jorge Da Silva érkezett 2012 februárjában a Penarolhoz, és hozott magával néhány játékost egykori klubjából, a Banfieldtõl. Ez korlátozta Varela elsõ csapatbeli szerepléseinek számát.

 
 
Mikor figyeltek fel rá a Unitedtõl?
Az U20-as vb-selejtezõn Argentínában. Bár nem a megszokott csapatában játszott, mégis remek összhangban volt társaival. Kiváló teljesítményt nyújtott, a sûrû menetrend és az állóképességet próbára tevõ rekkenõ hõségben. 
 
Hogyan sikerült a carringtoni próbaidõ?
10 napig edzett az elsõ csapattal a szezon végén. Sok szempontból egyedülálló lehetõség volt ez mind a menedzsernek, mind a játékosnak egyaránt. Nyilván, ha nincs megfelelõ szinten, azonnal kibukik a hiba, ám õ is belekóstolhatott a Vörös Ördögök elsõ csapatának híresen varázslatos hangulatú edzéseibe. Remekül sikerült a próbaidõ mindkét fél számára. A fáma szerint teljesen lenyûgözte a fiatal védõ Sir Alexet és a játékosokat egyaránt. 
 
Melyik egykori United játékos hasonlíthatnánk leginkább a stílusát?
Bár fizikailag még nem egészen, de mindenképp megérdemeli a kis Gabriel Heinze becenevet, stílus szempontjából mindenképpen õ hozzá hasonlítható a leginkább. Ha fizikailag is sikerül utolérnie Heinzét, akkor biztos, hogy mindenki el lesz ragadtatva tõle.
 
Vajon hamar képes lesz alkalmazkodni egy új ország életstílusához?
Nem lesz egyedüli spanyol ajkú játékos az Old Traffordon. Biztosan jól megérti majd magát David De Geával, Javier Hernandezzel és Angelo Henriquezzel is. Õk segítenek majd leküzdeni a nyelvi nehézségeket és alkalmazkodni a manchesteri élethez. Hernandezzel már a próbaidõ alatt is remekül megértették egymást és Chicharito fordította részére az edzõi utasításokat is.
 
Mi a következõ lépés?
Az U20-as világbajnokság Törökországban (június 21.-július 13.). Ez egy újabb kihívást jelent számára és United játékosaival is találkozhat a verseny folyamán, hisz Tom Thorpe, Sam Johnstone és Larnell Cole is szerepelnek Anglia válogatottjában. 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!