Van Persie gólt szerzett

Robin van Persie büntetõbõl talált be a kínaiak kapujába, segítve Hollandiát ahhoz, hogy tíz mérkõzéses veretlenségi sorozatot tudjanak magukénak.


A Manchester United csatára csapatkapitányként szerepelt azt követõen értékesítette a tizenegyest, hogy tíz percnyi játék után Arjen Robben ellen szabálytalankodtak a kínaiak saját tizenhatosukon belül. Mindez azt jelenti, van Persie(36 gól) immár a holland válogatott történelmének harmadik legeredményesebb játékosa Dennis Bergkamp(40 gól) és Patrick Kluivert(37 gól) mögött.

RvP a gyõztes gólban is kulcsszerepet vállalt, hiszen az õ passza után Robben lõtte középre a labdát, melyet Wesley Sneijder csodálatos sarkazással juttatott a kapuba.

 


Ázsia más részén Shinji Kagawa is pályára lépett, ráadásul az egész mérkõzést a pályán töltötte, melyet nagy nehezen Japán 1-0-ra megnyert Dohában Irak ellen és ezzel a csoportja élén zárt 17 pontot gyûjtve.

A Vörös Ördögök középpályása szinte gólpasszt adott az elsõ játékrészben, ám passzát Hiroshi Kiyotake közelrõl kapu mellé lõtte. Majd egy óra játék után majdnem gólt szerzett, Yuto Nagatomo remeklését követõen Shinji lövése centikkel suhant el a felsõ léc felett.

Javier 'Chicharito" Hernandez is pályára lépett, Mexikó azonban csak 0-0-ás döntetlenre volt képes Costa Rica ellen, folytatva gyenge világbajnoki szereplését az Estadio Aztecában.

Antonio Valencia és Equador válogatottja Quitóban, hatalmas tengerszint feletti magasságnál lelkes játékával 1-1-es döntetlent harcolt ki Argentína ellen. A Manchester City támadója, Sergio Agüero szerezte az elsõ gólt, majd Segundo Castillo egyenlített fejesbõl elért góljával.

Bizarr, ám a mérkõzés leginkább figyelemre méltó eseménye az volt, amikor Javier Mascherano az õt szállító orvosi kisautó vezetõjébe rúgott, amiért a játékvezetõ kiállította.

Végezetül Anders Lindegaard szerencsére nem játszott ezúttal a dán válogatottban, mely hazai pályán 4-0-ra kikapott a sokkal esélytelenebb Örményországtól. A Vörös Ördögök legendája, Peter Schmeichel szerint a valaha volt legrosszabb eredményt érték el a dánok ezen a találkozón. Peter fia, Kasper a padon ült a mérkõzés során.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!