Evans csapatkapitány lehet

Norman Whiteside szerint csak idõ kérdése, hogy Jonny Evans mikor lesz állandó csapatkapitánya az északír válogatottnak.


A 25 éves játékos már régóta támasza hazája védelmének még úgy is, hogy válogatott szereplései nagy részében szélsõ védõt játszott. Azonban az a megtiszteltetés, melyet a csapatkapitányi karszalag viselése jelent egyelõre még nem adatott meg Evansnek, mert a Southamptonban játszó Steven Davis karján fekszik.

Whiteside egy exkluzív interjúban - mely a június 22-i jótékonysági esemény miatt készült, amint szurkolók hét fõs csapatokban mérik össze tudásukat - csodálatát fejezte ki honfitársa iránt.

"Jonny ragyogóan tette a dolgát" - mondta Whiteside a Manutd.com-nak. "Azt hiszem, ez a harmadik Premier League címe és egyre erõsebbé válik."

"Még amikor a Royal Antwerphez és a Sunderlandhez küldték ki, az rengeteg önbizalmat ad egy játékosnak, ha rendszeres játéklehetõséget kap. Ezért küldték ki - hogy jobb játékosként térjen vissza - ahogyan kiküldték Danny Welbecket. Mindez pedig megmutatja, hogy az ilyen kölcsönadásos rendszer jól mûködik."

 


"Biztos vagyok abban, hogy Észak-Írország csapatkapitánya lesz, mert az egyik legjobb játékos. Azt gondoltam, már csapatkapitánynak kellene lennie, de még nem láttam a karján a karszalagot."

"Az évek során a Manchester Unitednél hagyományosan voltak északír játékosok. Elõttem olyanok voltak, mint George Best, Sammy McIlroy, most pedig Jonny."

"Mindig is nagy kapcsolat volt északír játékosokkal Írország minden részében, úgy a köztársaságban, mint északon."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!