Berg tanácsai Daehlinek

A Manchester United korábbi védõje, Henning Berg reméli, hogy Mats Daehli a következõ szezonban már az U21-es csapatot erõsíti majd.


A norvég tinédzsert 2012-ben az év fiatal játékosának választották klubjánál és most az a célja, hogy fellépjen Warren Joyce csapatába. Daehli eddig egyetlen találkozón szerepelt a tartalékok között - az Oldham elleni Lancashire Senior Cup meccsen - és azon gólt szerzett.

Berg - aki a közelmúltban az Old Traffordon járt a Red Heart United jótékonysági mérkõzés kapcsán - úgy véli, honfitársának meg kell ragadnia az alkalmat és tanulnia kell a tavalyi, csalódást keltõ szezonból, miután a karácsonyt követõen sokkal kevésbé volt kulcsfontosságú szereplõje az U18-as csapatnak.

"Jó lesz látni õt" - mondta Berg a ManUtd.com-nak. "Kissé nehezebb volt, mint a 2011/12-es szezon, szóval remélhetõleg a következõ szezonban feljebb tud lépni."

"A fiatal srácoknál nem egyenletes a fejlõdés - vannak hegyek és völgyek, ez része annak, hogy focista vagy és része annak, hogy gyerek vagy. El kell fogadd és türelmesnek kell lenned - olyan keményen kell dolgozz, amennyire csak tudsz és ha eljön az esély, meg kell ragadnod!"

 


"Nagyszerû oktatást kapott a Unitednél és ha eljut addig, hogy az elsõ csapatban szerepeljen, az fantasztikus lesz. Ha nem, akkor még mindig ott az esélye annak, hogy profi játékos legyen máshol és ez a nagy dolog a United oktatásában. Ezek a srácok remek játékossá fejlõdnek."

"Természetesen nem mindenkinek adatik meg, hogy az elsõ csapatban játszon, de máshol játszani fognak, de a tudat, hogy megfelelõ képzést kaptak ahhoz, hogy top játékossá váljanak, biztonságot jelent számukra, úgyhogy azt hiszem, érdekes látni, miként fejlõdik."

A Blackburn Rovers korábbi menedzsere idõt szakított arra, hogy megnézzen U21-es mérkõzéseket és különösen a sikeres szezon végén mutatott teljesítmény tetszett neki.

"Úgy vélem, a két utolsó meccs különösen kiváló volt. Nagyszerû eredmény volt a Liverpool elleni, bár a Tottenham elleni döntõ is nagyon-nagyon jó volt. Sokkal jobbak is lehettek volna a Spurs elleni elsõ félidõben, de a másodikban már úgy játszottak, ahogy tudnak. Van néhány nagyon tehetséges srác a csapatban."

"A 10-es, Adnan Januzaj kiemelkedik képességeivel, szeme van a passzainak, lefordulásai kiválóan, ám rajta kívül is vam még néhány jó játékos ott. Jesse Lingardban nagy potenciál van. Ha egy kis tömeget magára szed és erõsödik, olyan játékossá válhat, aki tehet valamit a pályán."

"Sok jó tehetség van a csapatban és jó volt látni a gyõzelmüket és a 0-2-rõl való felállásukat. Ez a klub mentalitása és jó látni, hogy a fiatalokban is benne van."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!