Ferguson örül a magaslati levegõnek

Sir Alex Ferguson szerint csapata a legjobb idõben a legjobbkor volt a manchesteri, az észak-londoni és a midlandsi eredmények miatt, amelyek után a Chelseavel megegyezõ pontszámmal rendelkeznek már.


A menedzser már készül arra, hogy a Karácsony elõtti utolsó mérkõzésen megmérkõzzenek a mostanság igencsak gödörbe kerülõ bajnoki címvédõvel, azért pedig ki okolhatná, hogy a Kékek Birmingham Citytõl elszenvedett vereségének hírét - amely egyébként sorozatban a második, összességében a negyedik volt - örömmel fogadta.

 

"A Wigan ellen rengeteg helyzetet kihagytunk az utolsó 20 percben, jobb helyzetkihasználással eléggé jól tudtuk volna növelni a gólarányunkat" - mondta Sir Alex a MUTV-nek.

 

"Bár nem nyújtottunk túlságosan jó teljesítményét, de elegendõ volt a gyõzelemhez, és ha engem a nap kezdetén megkérdeznek, hogy elfogadnám-e, hogy a tabella élére álljunk, akkor azt mondtam volna, hogy igen. Ez egy jól sikerült nap volt számunkra."

 

"Ha õszinte leszek, akkor el kell ismernem, hogy a United úgy lépett elõre, hogy egyáltalán nem játszott jól."

 

"Szerintem mindenki, így a játékosaim is tudják magukról, hogy a szezon második felében egyértelmûen jobbak leszünk" - tette hozzá.

 

"Jelen pillanatban az a feladatunk, hogy minél jobb helyet foglaljunk el a tabellán."

 

"Pontegyenlõséggel állunk az élen a Chelseavel, és a következõ héten újabb hazai mérkõzésünk következik a Blackburn ellen. Aztán jön egy idegenbeli összecsapás az újonc Blackpool ellen, majd jön a két rangadó az Arsenal ellen otthon, majd a Chelsea ellen idegenben."

 

 

Sir Alex úgy érzi, hogy legénysége remekül állta ki a fizikális Wigan játékosok által keltett próbát, akik a mérkõzést végül megfogyatkozva, 9 emberrel fejezték be a találkozót - szerinte egyébként teljesen jogosan.

 

"Rengeteg agresszív szabálytalanságot szenvedtek el a játékosaim" - folytatta.

 

"Az elsõ félidõben rengeteg szabadrúgást kaptunk, ehhez pedig nagyon sokat hozzátett a Wigan is, effelöl nincs kétség."

 

"A középhátvédnek [a csapatkapitány Antolin Alcaraz] volt néhány szabálytalansága az elsõ félidõben, és ha ezt csinálod, akkor csak a szerencsén múlik a helyzeted. Nagyon buta szabálytalanság volt a Darren Fletcher elleni [Alcaraz második sárga lapja], mert Darren a saját kapuja felé tartott."

 

"A második kiállítás egyértelmû volt. Szerintem Rodallega, mikor elkövette a szabálytalanságot, fejben valahol egészen máshol járt már."

 

Sir Alex Ferguson legnagyobb problémája fiai "elégséges" teljesítményével az volt, hogy nem égtek maximális hõfokon, egészen a mérkõzés végéig - ez pedig ebben a szezonban eléggé jellemzõ volt eddig is.

 

"Úgy tûnt, hogy csak az utolsó tíz percben játszottuk azt a játékot, amelyre képesek voltunk. A játékunkat sokkal jobban fel kellene gyorsítanunk a meccsek elején is. Szerintem az elsõ játékrészben egy kicsit be voltunk lassulva."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!