Johnstone sokat vár az U20-as válogatottól

Sam Johnstone szerint válogatott csapattársaival bárki ellen meccsben lehetnek a hamarosan rajtoló és Törökországban megrendezendõ U20-as világbajnokságon.


A sorozat június 21-én rajtol, Johnstone pedig Larnell Cole és Tom Thorpe társaságában csatlakozik majd az angol nemzeti csapathoz. Az új igazolás, Guillermo Varela és Angelo Henriquez is a világbajnokság résztvevõje, hiszen elõbbi Uruguay utóbbi Chile korosztályos válogatottját erõsíti majd.

Anglia U21-es csapata gyalázatos produkció végén - kikapva Olaszországtól, Norvégiától és Izraeltõl is, csupán egy gólt szerezve a három találkozó alatt - csoportja utolsó helyén végezve elesett az Európa-bajnokság további küzdelmeitõl, ám Sam szerint az U20-asok jobban teljesítenek majd.

A Peter Taylor által vezetett csapat az E-csoport küzdelmei során Chile, Egyiptom és Irak ellen lép majd pályára, elsõ alkalommal Irak lesz az ellenfél, a találkozóra július 23-án kerül sor.

"Nehéz dolgunk lesz a csoportban" - mondta Johnstone, aki csütörtökön már megérkezett Törökországba.

"Ha ránézünk a csoportra, sokkal nehezebb lesz, mint az elsõre talán látszott. De van néhány remek játékosunk, úgyhogy ha össze tudjuk õket hozni, bárki ellen jó meccset játszunk majd."

"Sok srác rengeteget játszott a klubjuk elsõ csapatában idén, szóval úgy vélem, jó játékosokból álló csoportunk van. Remélhetõleg mindenki hozzá tudja tenni a csapathoz saját tapasztalatait és akkor sikeresek lehetünk."

 


Johnstone - aki legutóbb a Walsallnál töltött sikeres kölcsönidõszakot - Connor Ripley-vel (Middlesbrough) és George Longgal (Sheffield United) verseng az egyes számú posztért.

Manchesteri csapattársai Thorpe és Cole remélik, az elõzõ szezonban mutatott teljesítményük, és a világbajnokság elõtti edzõtáborban nyújtott produkciójuk elég lesz ahhoz, hogy Taylor kezdõcsapatában kapjanak helyet.

"Van néhány jó játékosunk és a srácok a Unitednél nagyon jól szerepeltek a szezonban, úgyhogy nagyszerû, hogy õk is itt vannak" - folytatta Sam. "Tíz napnyi edzésen vagyunk túl kis szünettel megspékelve, és ez jól sikerült."

"Ez volt az elsõ alkalom, hogy a St. George's Parkban [Anglia új edzõkomplexuma] jártam és sikerült néhány nagyon jó edzést összehoznunk együtt."

"Vannak néhányan, akik még nem voltak együtt korábban, úgyhogy fontos volt ez számukra. Szerintem jó a csapatszellem és bár korábban legtöbbünk angol válogatott miatt voltunk már együtt, soha nem voltunk így, mint most."

 


Még több mint egy hét van Anglia elsõ mérkõzéséig, így Johnstone-nak és csapattársainak lesz idejük akklimatizálódniuk az Antalyában fellelhetõ új táborukhoz.

"Csodás és igen meleg van, a hotel szép, úgyhogy minden srác nagyon örül, hogy itt lehet. Már nagyon várjuk a világbajnokságot."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!