Henriquez szembenézhet Sammel

Angelo Henriquez várja, hogy túljárjon manchesteri csapattársa, Sam Johnstone eszén, amikor Chile Angliával csap össze szerdán az U20-as világbajnokságon.


Jelenleg Chile vezeti az E-csoportot, hiszen legyõzte Egyiptomot az elsõ körben, míg Anglia kétgólos elõnyét adta le a találkozó végén Irak ellen, így csalódniuk kellett a döntetlennel záruló összecsapás végén.

Johnstone volt az egyetlen United játékos, aki pályára lépett a 'háromoroszlánosok' elsõ mérkõzésén, mivel Larnell Cole és Tom Thorpe csak a padon ültek. A kapus jól teljesített, bár kissé szerencsésnek mondhatta magát, hogy az elsõ iraki gól elõtti szituációt követõen nem kapott piros lapot.

Az ígéretes hálóõr szeretne borsot törni Henriquez orra alá, aki az elsõ angliai szezonja során az FA-kupa gyõztes Wigan csapatához került kölcsönbe.

"Tudom, hogy Sam nagyon-nagyon jó kapus" - mondta Henriquez a fifa.com-nak. "Ha szembe kerülök vele, az érdekes helyzet lesz. Jól ismerem õt, de õ is jól ismer engem, úgyhogy majd meglátjuk, ki jön ki gyõztesen. Egy szállodában vagyunk Antalyában, találkoztam már vele és Larnellel és jót csevegtünk."

 


"Nem viccelõdtünk túl sokat a meccs miatt, mindannyian tudtuk, mennyire fontos találkozó ez a csapataink számára. Már abból, hogy három United játékos is van a válogatottjukban, tudom, mennyire kemény ellenfél is lesz Anglia. A csapattársaimmal is beszéltem arról, mire számíthatnak, remélem megértik és készen állnak arra, ami jön. A legfontosabb az angol játékosoknál az erõ és a lélek - soha nem adják fel. Olyan erõsnek és eltökéltnek kell lennünk, amilyenek õk is lesznek."

Henriquez még mindig arra vár, hogy a Universidad de Chile csapatától történõ átigazolása után bemutatkozhasson a Vörös Ördögök elsõ csapatában is, ahol visszatérése után már David Moyes lesz a menedzser. Miután a Wigannél megtapasztalta a csúcsot és a mélységet is - az FA-kupa siker, majd a kiesés - kész arra, hogy tovább tanuljon Angliában.

"Sokat tanultam ott" - folytatta a csatár. "A legfontosabb az volt, hogy a fizikális részben keményen dolgozzak, mert nagy a különbség ezen a területen a dél-amerikai és az angol foci között. Határozottan érzem, hogy a tapasztalatok miatt sokkal erõsebb vagyok már, sokat profitáltam ezekbõl, dolgoztam egy ilyen nagy klubnál, majd elkerültem a Wiganhez, ahol Premier League tapasztalatot szereztem."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!