Vörös Ördögök csatája U20 szinten

Angelo Henriquez nagyban kivette részét a Chile - Anglia mérkõzés során, mely végül 1-1-es döntetlennel zárult az U20-as világbajnokságon.


A United U21-es csapatának kapitánya, Tom Thorpe szerepet kapott a védelemben, miután az elsõ találkozót csak a kispadon ülte végig és a tõle megszokott hatékonysággal biztosította a védelmet.

Csendes kezdés után Henriquez jobbról próbálkozott, de lövése centikkel Sam Johnstone kapujának felsõ léce fölé szállt. Fél óra telt el, amikor Henriquez ismét veszélyt alakított ki, azonban a West Ham védõje, Dan Potts megmozdulása után - vitatható - büntetõt harcolt ki Chilének. Nicolas Castillo lépett a büntetõponthoz, majd rúgta el a labdát az ellenkezõ sarokba, mint amerre Johnstone vetõdött.

Úgy tûnt, Chile könnyedén kézben tartja a találkozót, ám az Everton játékosa, Ross Barkley helyzetbe hozta Harry Kane-t, aki lapos lövésével kiegyenlítette a találkozót. A Spurs támadója, aki a United elleni U21-es bajnoki döntõben is szerepelt, ezzel a góllal lökést adott Peter Taylor csapatának.

Henriquez kihagyta a meccs utolsó 16 percét, és egy jeges palackkal hûtötte a lábát, pillanatokkal késõbb pedig Larnell Cole is megízlelhette, milyen is ebben a sorozatban játszani. A tehetséges középpályás a meccs záró szakaszában a legnagyobb helyzetet dolgozta ki, csodás beadással hozta helyzetbe Alex Pritchardot, aki közelrõl kapura bólintott, de Dario Melo védeni tudott. A végén még Bruno Rabello kiváló lövésére vetõdött Johnstone, azonban nem érte el a labdát, ami végül a kapufáról visszapattant a mezõnybe.

 


Anglia utolsó csoportmérkõzésére szombaton kerül sor, amikor Egyiptom ellen szerepelnek és ha begyûjtik a három pontot, biztosan továbblépnek a csoportból.

Eközben Uruguay 2-0-ra legyõzte Új-Zélandot az F-csoportban. Guillermo Varela végig a pályán volt ezúttal is csakúgy, mint az elsõ meccsükön, amikor a horvátoktól vereséget szenvedtek.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!