Keane elégedett fejlõdésével

Michael Keane akciódús szezonon van túl. Játszott az elsõ csapatban, majd kölcsönbe került és remekül teljesített a Leicester City gárdájában, mi után visszatért és trófeát nyert az U21-esekkel. Kizárólag az Inside Unitednek mesélt fejlõdésérõl:


Mennyire voltál megelégedve azzal, amit nyújtottál a Leicesternél?
Nagy élmény volt számomra. Januárban csatlakoztam és azóta minden mérkõzésen pályára léptem. Fizikálisan elég kemény volt ez, de megtanultam, hogyan kell megbírkózni ezzel és miként lehet játszani különbözõ stílusú támadók ellen. Úgy vélem, határozottan fejlõdtem az ott eltöltött idõ alatt és szerintem jól is játszottam.

Szóval az U21-es foci nem készít fel arra, hogy a Championshipben szerepelj?
Teljesen más nagy tömeg elõtt játszani minden héten, ténylegesen pontokért játszani, miközben a feljutást próbálod elérni. Sok olyan csapattal kerültünk szembe, akik ellen nagyon nehéz volt, vagy akik játszották a focit. Remek tapasztalatot szereztem abban, hogyan is kell kezelni a különbözõ taktikákat és egyéb tényezõket, ezek a jövõben segíteni fognak nekem.

Ismertél pár srácot a Leicesternél és Jesse Lingard is veled ment. Ez segített?
Igen, elõször novemberben kerültem kölcsönbe, akkor Jesse-vel mentünk és már ismertünk a csapatukból olyanokat, mint Matty James, Ritchie De Laet és Danny Drinkwater, ez pedig sokat segített. A srácok nagyon kedvesek voltak és néhány jó barátot is szereztem. Mindenki segített és úgy vélem, ez része volt abban, hogy olyan gyorsan beilleszkedtem és jól szerepeltem.

Még az év játékosa címére is esélyes voltál...
Tudom és nem számítottam rá, hiszen csak fél szezont voltam itt. Megtisztelõ és azt mutatja, jól teljesítettem. Igazán boldog voltam miatta és kellemesen meglepett. Wes Morgan nyerte végül, Casper Schmeichel volt még jelölt, úgyhogy valamit biztos jól csináltunk hátul.

 


Hogy alakul Casper pályája?
Õszintén szólva hihetetlen az edzéseken. Kirúgásai elképesztõek. Komolyan! Még fiatal, de nagy jövõ elõtt áll. Kiválóan hárítja a lövéseket és ahogy mondtam, a rúgásai hihetetlenek. Igen nagy jövõ elõtt áll.

Sokat tanultál abból, hogy Wes Morgan mellett szerepeltél?
Igen. Õszintén szólva mindenki tanított valamit, de Wes, Paul Konchesky és Casper kimondottan sokat. Mindig beszéltek hozzám és tanácsokat adtak - elsõsorban a tapasztaltabbak. Jó volt együtt játszani Wesszel, aki annyira tapasztalt és ez sokat segített nekem.

Élvezted azt, hogy a szezon elején a Capital One Cup sorozatban pályára léphettél a Unitedben?
Igen, hihetetlen volt számomra. Soha nem vártam, hogy pályára léphetek azokon a mérkõzéseken, úgyhogy nagyon lelkes voltam, hogy éljek a lehetõségemmel. Úgy gondoltam, elég jól sikerült játszanom és talán ez is segített abban, hogy a Leicesterhez kerüljek. Segített az elõrelépésben, úgyhogy nagyszerû élmény volt. Nagyon várom, hogy még több meccsen léphessek pályára.

Két nagyon különbözõ meccs volt - az egyik a Newcastle, a másik a Chelsea ellen.
Mindkettõ igen kemény volt. Igazán örültem annak, ahogy a Newcastle ellen játszottunk, mert igen fiatal csapatunk volt, de mindenképp megérdemeltük a gyõzelmet. Mindegyik fiatal kivette a részét. Úgy vélem, a Chelsea ellen Scott Wootton és én a védelem közepén jól játszottunk. Nem volt szerencsénk, hogy büntetõt ítéltek ellenünk az utolsó percben és hogy nem mentünk tovább, de ez a sorozat azt jelentette, hogy a Leicesterhez jöhettem, úgyhogy egyébként ez nagyszerû volt számomra.

 


Miközben a Walkers Stadiumban játszottál, azért figyelemmel követted a United dolgait...
Mindig szívesen visszajöttem, amikor csak tudtam, hogy megnézzem a srácokat és az edzõket, hogy megmutassam magam. Mindig néztem õket az MUTV-ben, érdekelt, hogyan játszanak. A védekezésük kifejezetten lenyûgözõ volt.

Miután márciusban bemutatkoztál az U21-es angol válogatottban, az Európa-bajnokságra utazó keret sem lehetett messze...
A döntõ elõtti utolsó U21-es csapatban ott voltam, bár nem számítottam rá. Tudtam, hogy valószínûleg olyan védõket fognak beválogatni, akik a Premier League-ben is játszottak már hétrõl-hétre.

Úgy éreztük, mintha a remek formád után kicsit megkésve jött volna ez a felismerés.
Nem igazán számítottam az U21-es meghívóra, úgyhogy amikor jött, nagyon örültem neki. Sikerült a pályán javulnom, ez egy nagy élmény volt és egy újabb lépés a helyes irány felé. Remélhetõleg továbbra is fejlõdni tudok majd és játszhatok a hazámért.

Ausztráliába is elmegy a túra idén nyáron. Célod, hogy részese legyél?
Szeretnék elmenni én is. Nagyon jó felkészülési szezon lesz. Ha elmehetek a túrára és jól teljesítek ott, akkor jó helyzetben várnám a következõ szezont. Nagyon várom már abban a reményben, hogy én is utazhatok.

Végezetül hogyan írnád le a teljes szezonodat?
Azt hiszem, sokat fejlõdtem ezalatt. Az elsõ fele arról szólt, hogy az elsõ csapattal edzettem és játszottam néhány mérkõzést, ami jó tapasztalat volt számomra. Jó volt olyan kaliberû játékosokkal és játékosok ellen játszani. Miután a Leicesterhez kerültem, megszoktam, hogy hétrõl-hétre játszottam és az elsõ csapatos játék sokkal másabb, mint amire számítottam és amit tettem a szezon elõtt. Ha továbbra is tudok javulni, elégedett leszek.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!