Dublin tanácsai Zahának

Dion Dublin szerint Wilfried Zaha zökkenõmentesen hozzászokik a manchesteri élethez, ha az újonc elsajátítja a megfelelõ mentalitást és hozzáállást az edzéseken.


A 44 éves Dublin pontosan tudja, milyen egy alsóbb osztályú csapattól csatlakozni a Vörös Ördögökhöz, hiszen 1992-ben a Cambridge Unitedtõl érkezett az Old Traffordra, miután John Beck - a cambridgei menedzser - ajánlására Sir Alex Ferguson az angol futball mélységeibõl felemelte a toronymagas csatárt.

Manapság Zaha jár be hasonló utat, hiszen a Championshipet a Barclays Premier League-re cserélni a közelmúltban végbemenõ átigazolásával. Arra a kérdésre, milyen is egy, vagy -mint az õ esetében - akár négy osztályt lépni, Dublin válaszában megtalálható volt a rá oly jellemzõ éleslátás.

"Nem tagadom, elég ijesztõ" - mondta az MUTV-nek. "Beletelt 3-4 hónapba, mire felfogtam, hogy a Cambridge Unitedtõl - mely a negyedik osztályban volt - a Manchester Unitedhez, a világ legjobb klubjához kerültem."

 


"Sir Alex volt az, aki azt akarta, írjak alá. Soha nem látott élõben játszani. John Beck küldött neki egy videót, megnézte és azt mondta: 'Jobbal és ballal is képes gólt szerezni, legyen õ a miénk.' Úgy döntött, hogy leigazol és az, hogy hitt bennem, 2-3 edzésen is túlragyogott."

"Miután kezdtem megnyugodni, egyre több jött ki a játékomból és sokkal eredményesebb lett a pályán mutatott játékom. Olyan játékosok, mint Paul Ince, Gary Pallister, Paul Parker és Sparky igazán kedvesek voltak velem, befogadtak az életükbe, ami igen csodálatos volt."

"Zaha nem mehet a csatába önfejûen, mert a világ legjobbjai ellen orra tud bukni így az ember. Tisztelnie kell azt, ami körülveszi, hallgatnia kell az emberekre, akik tanítják azért, hogy jobb játékossá váljon, mert így bámulatos lesz."

Zaha az egyik legnagyobb ígéret, aki tavaly a Championship legjobbja lett, aki feljutásig segítette a Crystal Palace csapatát, azonban Dublin szerint a fiatalnak még sokat kell tanulnia, de bízik benne, hogy Wilf remekelni fog a Unitedben.

 


"Nem könnyû berendezkedni. Megfelelõ hozzáállás kell ahhoz, hogy elfogadj mindent és gyorsan beilleszkedj. Hamar rájössz majd, milyen is ez a foci, ha valakivel ütközöl és lepattansz róla, mindez hasonlít majd ahhoz, mintha új fiú lennél a tömbben. Teljesen kimerült leszel az öltözõben, de ez így van rendjén, különösen ha egy ilyen klubhoz igazolsz."

"Nem ismerem Zahát személyesen, de néhányszor láttam már játszani és azt gondolom, hihetetlen tehetség és olyan, akinek szüksége van az edzésre. Tudnia kell, mikor kell csinálni dolgokat, hol kell csinálni, hogyan kell csinálni, kire hallgasson, hogyan járuljon hozzá a csapathoz, de biztos vagyok abban, hogy a menedzser, Mr. Moyes elképesztõ dolgokat tesz majd vele. Nem könnyû belerázódni ebbe, de könnyebb, ha megfelelõ a hozzáállásod."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!